Portobello šampiňóny plnené celozrnným kuskusom

Info:

5 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 ks obsahuje:
0 kcal
Sacharidy: 0 g
Tuky: 0 g
Bielkoviny: 0 g

Úvod:

Na mojom zozname potravín, ktoré chcem ochutnať, sú aj práve tieto šampiňóny Portobello (tzv. steakové šampiňóny). Všeobecne hríby môžem, tak som sa ich vôbec nebála, že kúpou týchto “obrov” budú vyhodené peniaze. Portobello kúpite dnes už v skoro každom väčšom hypermarkete. Ich využitie je veľké.

Ja som sa dnes rozhodla, že ich naplním kuskusom. Nabudúce z nich spravím asi burgery. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● celozrnný kuskus - 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 3 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● čerstvý baby špenát - 1 šálka -
● nadrobený syr Feta - 1/3 šálky -
● olivový olej - - - -
● mletá červená paprika - - - -
● portobello šampiňóny - 5 ks -
● červená paprika nakrájaná na kocky - 1/2 ks -

Postup:

šampiňóny som si najprv umyla, zbavila stopky a pomocou malej lyžičky vydlabala stred. Kuskus som si uvarila podľa návodu. Potom som si nakrájala cibuľu najemno, papriku na malé kocky, syr taktiež a ošúpala cesnak. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, papriku, špenát a dusila na miernom plameni, dokiaľ paprika nezmäkla a pridala som vajíčka (vajíčka miešajte už na vypnutom sporáku). Nakoniec som do zmesi primiešala kuskus so syrom a dochutila soľou, korením, paprikou, cesnakom, ktorou som plnila šampiňóny. Zapekala som cca 30 minút.

Tip: šampiňóny pred plnením môžete predpiecť na 10 minút.

Dobrú chuť! 🙂