Portobello šampiňóny plnené celozrnným kuskusom
Info:
Úvod:
Na mojom zozname potravín, ktoré chcem ochutnať, sú aj práve tieto šampiňóny Portobello (tzv. steakové šampiňóny). Všeobecne hríby môžem, tak som sa ich vôbec nebála, že kúpou týchto “obrov” budú vyhodené peniaze. Portobello kúpite dnes už v skoro každom väčšom hypermarkete. Ich využitie je veľké.
Ja som sa dnes rozhodla, že ich naplním kuskusom. Nabudúce z nich spravím asi burgery. 😉
Suroviny:
Postup:
šampiňóny som si najprv umyla, zbavila stopky a pomocou malej lyžičky vydlabala stred. Kuskus som si uvarila podľa návodu. Potom som si nakrájala cibuľu najemno, papriku na malé kocky, syr taktiež a ošúpala cesnak. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, papriku, špenát a dusila na miernom plameni, dokiaľ paprika nezmäkla a pridala som vajíčka (vajíčka miešajte už na vypnutom sporáku). Nakoniec som do zmesi primiešala kuskus so syrom a dochutila soľou, korením, paprikou, cesnakom, ktorou som plnila šampiňóny. Zapekala som cca 30 minút.
Tip: šampiňóny pred plnením môžete predpiecť na 10 minút.
Dobrú chuť! 🙂