Ovsená kaša s quinoou a malinami
Info:
Úvod:
Pridanie quinoi do ovsených vločiek robí ovsenú kašu ešte zdravšou a chutí ešte lepšie! Quinoa jej dodáva špecifickú chuť a vyšší obsah bielkovín. Kaša sa síce dlhšie varí, quinoa potrebuje aspoň 30 minút, ale výsledok stojí za to. 😉 Určite si ju obľúbite, ako ja.
Suroviny:
Postup:
Na panvici som si roztopila kokosový olej a mierne opiekla ovsené vločky s quinoou. Potom som pridala mlieko, vodu, med, vanilku, škoricu, štipku soli a priviedla k varu. Plameň som stíšila na minimum a za stáleho miešania varila, dokiaľ kaša nebola hotová. Quinoa musí byť mäkká. Trvalo to cca 25-30 minút, kým zmäkla.
Maliny som pridala do menšieho hrnca, pridala trošku medu s trochou vody a varila som, dokiaľ mi nevznikla hustejšia omáčka. Kašu som vyliala do misky a podávala s horúcimi malinami, poprípade s banánom.
Dobrú chuť! 🙂