Ovsená kaša s quinoou a malinami

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia obsahuje:
390 kcal
Sacharidy: 49 g
Tuky: 11 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Pridanie quinoi do ovsených vločiek robí ovsenú kašu ešte zdravšou a chutí ešte lepšie! Quinoa jej dodáva špecifickú chuť a vyšší obsah bielkovín. Kaša sa síce dlhšie varí, quinoa potrebuje aspoň 30 minút, ale výsledok stojí za to. 😉 Určite si ju obľúbite, ako ja.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1/2 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● mlieko 0,5% - 3/4 šálky -
● ovsené vločky jemné - 1/3 šálky -
● quinoa - 1/4 šálky -
● kokosový olej - 1/2 PL -
● bourbon vanilka - 1/2 ČL -
● voda - 3/4 šálky -
● čerstvé maliny - 1/2 šálky -

Postup:

Na panvici som si roztopila kokosový olej a mierne opiekla ovsené vločky s quinoou. Potom som pridala mlieko, vodu, med, vanilku, škoricu, štipku soli a priviedla k varu. Plameň som stíšila na minimum a za stáleho miešania varila, dokiaľ kaša nebola hotová. Quinoa musí byť mäkká. Trvalo to cca 25-30 minút, kým zmäkla.

Maliny som pridala do menšieho hrnca, pridala trošku medu s trochou vody a varila som, dokiaľ mi nevznikla hustejšia omáčka. Kašu som vyliala do misky a podávala s horúcimi malinami, poprípade s banánom.

Dobrú chuť! 🙂