Ovsená galetka s čučoriedkami a tvarohom

Info:

10 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 ks obsahuje:
175 kcal
Sacharidy: 16 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Ak hľadáte nový spôsob, ako využiť čučoriedky, skúste tento svieži dezert! Krásne roztekajúce sa čučoriedky v tvarohu zabalené v krehkom a sladkom ceste, to je táto galetka. 😉
Do cesta som použila ovsené vločky pomleté na múku a celý mak. Mak mu dodáva ľahkú chrumkavosť a nečakanú chuť. Ak nemáte momentálne čučoriedky, môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie. Galetka je univerzálna a sezónna-stačí stočiť okreje cesta a stred naplniť od rôznych bobúľ, rebarbory až po jesenné jablká!
Viem, že tento dezert budem robiť znovu a znovu. Je geniálny. Hlavne na jar a leto. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● ovsené vločky - 1 a 1/2 šálky -
● voda - 2 PL -
● kokosový olej, studený - 1/2 šálky -
● nepomletý mak - 1 a 1/2 PL -
Plnka:
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vaječný bielok - 1 ks -
● čučoriedky - 3/4 šálky -
● odtučnený tvaroh jemný - 1 šálka -

Postup:

Cesto- Ovsené vločky som si v mixéri rozmixovala na jemnú múku. Ovsenú múku som premiestnila do misky spolu s makom, škoricou a soľou. Potom som pridala studený kokosový olej rozdrobený na malé kúsky, ktorý som prstami spracovala do cesta. Nakoniec som pridala ostatné suroviny a vypracovala tuhšie cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala odpočívať do chladničky aspoň na 15 minút. Zatiaľ som si pripravila plnku.

Plnka- Všetky suroviny som si jednoducho vymiešala v miske dohladka.

Rúru som si rozohriala na 200 stupňov a okrúhlu formu (priemer cca 20 cm) vyložila papierom na pečenie. Cesto som prstami roztlačila po celej ploche formy a do stredu rozotrela plnku (okraje, ktoré sa budú zahýbať nechajte čisté). Nakoniec som na vrch poukladala čučoriedky a zapekala 30-35 minút, dokiaľ okraje neboli zľahka hnedé.
Pred krájaním nechajte mierne vychladnúť.

Dobrú chuť. 🙂