Letný luskový prívarok s kôprom bez múky a smotany
Info:
Úvod:
Včera som si z našej záhrady priniesla čerstvé fazuľové lusky a kytičku voňavého kôpru. U nás doma je táto omáčka veľmi obľúbená, hlavne v letnom období, keď je všetko krásne čerstvé. Ak ste milovníci omáčok a prívarkov, určite si prídete na svoje. Zdravý, jednoduchý a chutný ako od maminky! 😛 😉
Suroviny:
Postup:
Do hrnca som pridala fazuľové lusky nakrájané na menšie kúsky, zemiaky nakrájané na kocky, zaliala vodou (len toľko, aby boli lusky a zemiaky ponorené), osolila, okorenila, pridala bobkové listy a priviedla k varu. Následne som plameň stíšila na minimum a varila približne 15 minút domäkka. Zatiaľ som si vedľa v miske zmiešala mlieko s arrowroot práškom (môžete použiť akýkoľvek prášok na zahustenie podľa preferencií). Keď boli zemiaky a lusky uvarené, primiešala som mlieko, aby sa omáčka mierne zahustila. Potom som omáčku odstránila z plameňa, primiešala ocot (alebo citrónovú šťavu) a čerstvý kôpor podľa chuti. Podávala som s vajciami uvarenými natvrdo.
Dobrú chuť.