Krémová ovsená kaša s polevou z arašidového masla
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
480 kcal
59 g sacharidov
18 g tuku
25 g bielkovín
Popis:
Pridávam ďalší recept na ovsenú kašu, keďže sú stále najobľúbenejšími a najčastejšími raňajkami. Snažím sa vymýšľať nové postupy, chute, aby nás neprestali baviť! A toto bol poriadny upgrate! :Pškoricu má každý rád a ovseným vločkám dodávajú úžasnú vôňu a chuť, a navyše pomáha tráveniu. Obohatila som ju o arašidovú polevu a o ďalšie zaujímavé veci.Ste zvedavý? Chutí ako puding. :)
Suroviny:
Kaša:
1
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
1/2 - 3/4
šálky
mlieko 1,5 %
1/2
šálky
ovsené vločky
-
-
1/2 zrelého banánu
1
-
vajce
1/4
šálky
ricotta
Poleva:
1/4
ČL
mletá škorica
1
PL
arašidové maslo
2
PL
jablkové pyré
Postup:
Mlieko som si pridávala postupne, po troche, dokiaľ vločky neboli mäkké a krémové.
V miske som si zmiešala (najlepšie ručnou metličkou) ovsené vločky, vajce, ricottu, rozpučený banán a škoricu. Na panvici som si rozohriala cca 1 dcl mlieka a pridala ovsenú zmes a metličkami miešala, dokiaľ vločky nenasiakli mlieko a znova opakovala, dokiaľ neboli hotové a krémové. Odstavila som z plameňa a nakoniec primiešala med, ktorý ich zjemní.
Arašidovú polevu som si pripravila nasledovne. Rozpustené arašidové maslo som si zmiešala s jablkovým pyré + ¼; ČL škorice. Ovsenú kašu som pridala do misky a polevu liala na vrch kaše pomocou lyžičky do tvaru víru. Alebo, ak sa vám nechce, jednoducho polevu vylejte na vrch kaše. 😛
Dobrú chuť! 🙂