Krémová ovsená kaša s polevou z arašidového masla
Info:
Úvod:
Pridávam ďalší recept na ovsenú kašu, keďže sú stále najobľúbenejšími a najčastejšími raňajkami. Snažím sa vymýšľať nové postupy, chute, aby nás neprestali baviť! A toto bol poriadny upgrate! 😛
škoricu má každý rád a ovseným vločkám dodávajú úžasnú vôňu a chuť, a navyše pomáha tráveniu. Obohatila som ju o arašidovú polevu a o ďalšie zaujímavé veci.
Ste zvedavý? Chutí ako puding. 🙂
Suroviny:
Postup:
Mlieko som si pridávala postupne, po troche, dokiaľ vločky neboli mäkké a krémové.
V miske som si zmiešala (najlepšie ručnou metličkou) ovsené vločky, vajce, ricottu, rozpučený banán a škoricu. Na panvici som si rozohriala cca 1 dcl mlieka a pridala ovsenú zmes a metličkami miešala, dokiaľ vločky nenasiakli mlieko a znova opakovala, dokiaľ neboli hotové a krémové. Odstavila som z plameňa a nakoniec primiešala med, ktorý ich zjemní.
Arašidovú polevu som si pripravila nasledovne. Rozpustené arašidové maslo som si zmiešala s jablkovým pyré + ¼; ČL škorice. Ovsenú kašu som pridala do misky a polevu liala na vrch kaše pomocou lyžičky do tvaru víru. Alebo, ak sa vám nechce, jednoducho polevu vylejte na vrch kaše. 😛
Dobrú chuť! 🙂