Krémová ovsená kaša s polevou z arašidového masla

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia obsahuje:
480 kcal
Sacharidy: 59 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 25 g

Úvod:

Pridávam ďalší recept na ovsenú kašu, keďže sú stále najobľúbenejšími a najčastejšími raňajkami. Snažím sa vymýšľať nové postupy, chute, aby nás neprestali baviť! A toto bol poriadny upgrate! 😛

škoricu má každý rád a ovseným vločkám dodávajú úžasnú vôňu a chuť, a navyše pomáha tráveniu. Obohatila som ju o arašidovú polevu a o ďalšie zaujímavé veci.

Ste zvedavý? Chutí ako puding. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kaša:
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● mlieko 1,5 % - 1/2 - 3/4 šálky -
● ovsené vločky - 1/2 šálky -
● 1/2 zrelého banánu - - - -
● vajce - 1 - -
● ricotta - 1/4 šálky -
Poleva:
● mletá škorica - 1/4 ČL -
● arašidové maslo - 1 PL -
● jablkové pyré - 2 PL -

Postup:

Mlieko som si pridávala postupne, po troche, dokiaľ vločky neboli mäkké a krémové.

V miske som si zmiešala (najlepšie ručnou metličkou) ovsené vločky, vajce, ricottu, rozpučený banán a škoricu. Na panvici som si rozohriala cca 1 dcl mlieka a pridala ovsenú zmes a metličkami miešala, dokiaľ vločky nenasiakli mlieko a znova opakovala, dokiaľ neboli hotové a krémové. Odstavila som z plameňa a nakoniec primiešala med, ktorý ich zjemní.

Arašidovú polevu som si pripravila nasledovne. Rozpustené arašidové maslo som si zmiešala s jablkovým pyré + ¼; ČL škorice. Ovsenú kašu som pridala do misky a polevu liala na vrch kaše pomocou lyžičky do tvaru víru. Alebo, ak sa vám nechce, jednoducho polevu vylejte na vrch kaše. 😛

Dobrú chuť! 🙂