Chia puding so šťavou z granátového jablka
Info:
Úvod:
šťava z granátového jablka dodáva tomuto pudingu jedinečnú a fantastickú chuť a s ostatnými surovinami do seba nesmierne zapadajú! ;)Rubínový elixír nielenže dodáva lesk a vôňu, ale aj zdraviu prospešné látky. Najväčšou prednosťou granátového jablka je mimoriadne vysoký obsah antioxidantov, azda najvyšší zo všetkých potravín. Prečisťuje organizmus, upravuje trávenie a napomáha k štíhlej línií. Pohár granátového džúsu má trojnásobnú antioxidačnú schopnosť ako rovnaké množstvo zeleného čaju, červeného vína a čučoriedkového džúsu. úspešne pomáha pri chudokrvnosti, okrem železa obsahuje vitamín C a meď, ktoré umožňujú jeho efektívnu absorbciu.TIP: Do zmesi pred mixovaním môžete pridať 1 odmerku (30g) čokoládového proteínu.
Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila šťavu z granátového jablka. Granátové jablko som prerezala na polovicu a odstránila semienka (granátové jablko som si semienkami otočila na dlaň, pod ňu som si pripravila misku a drevenou varechou búchala po povrchu jablka – tak jadierka vypadajú s úplnou ľahkosťou). Semienka som premiestnila do mixéra s trochou vody a vymixovala úplne dohladka, dokiaľ mi nevznikla šťava. šťavu som nakoniec prepasírovala cez sitko.
Všetky pripravené suroviny som si v mixéri alebo ponorným mixérom vymixovala do hladkej konzistencie a dala zachladiť na pár hodín, najlepšie cez noc.
Pred servírovaním som puding dozdobila čerstvým ovocím.
Dobrú chuť.