Celozrnná tortilla plnená banánom a arašidovým maslom
Info:
Úvod:
Zrolujte opečené kolieska banánu s krémovým arašidovým maslom do domácej celozrnnej tortilly! Skvelé víkendové raňajky, desiata alebo dezert?
Je to na vás! 😉
Suroviny:
Postup:
Tortilla – v miske som si zmiešala múku, olej a soľ. Potom som pomaly pridávala vodu, za stáleho miešania, dokiaľ mi nevzniklo nelepivé cesto. Cesto som premiestnila na kuchynskú linku, ktorú som si pomúčila múkou a miesila cesto ďalej po dobu 2 minút. Cesto som dala naspäť do misy a nechala 15 minút odpočívať. Potom som cesto rozdelila na dve časti a každú časť som rozvaľkala do tvaru kruhu (snažte sa rozvaľkať na tenko, nie nahrubo).
Panvicu som si rozohriala a na sucho opiekla každú tortillu. Z oboch strán cca 1 minútu (uvidíte sami, podľa potreby, musia sa na nej spraviť pekné hnedé “očká”).
Plnka – banány som si nakrájala na tenké kolieska. Na panvici som si rozohriala trocha kokosového oleja a opiekla banány dozlatista. Každú tortillu som potrela 1 PL arašidovým maslom, posypala s 1/2 ČL mletou škoricou, s 1 ČL medom, poukladala kolieska banánov a zrolovala do rolky.
Dobrú chuť! 🙂