Zapekané ovsené vločky s hruškou a zázvorom

Info:

3 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia (1/3 množstva) obsahuje:
245 kcal
Sacharidy: 43 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Akonáhle sa končí leto a prichádza jeseň, hneď mám náladu na jedlá, ktoré ma zahrejú už z rána. A vy? 🙂 Sú to tzv. vločky v tvare koláča plné sezónneho ovocia, škorice, zázvoru a orechov! Konkrétne tieto sú plné hrušiek, vlašských orechov, javorového sirupu, zázvoru a škorice. Odporúčam ešte teplé servírovať s kopčekom gréckeho jogurtu. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● mlieko 1,5 % - 1/2 šálky -
● ovsené vločky - 1 šálka -
● ovsená múka - 1/2 šálky -
● 0% grécky jogurt - 1/3 šálky -
● kypriaci prášok do pečiva - 1/2 ČL -
● hruška - 2 ks -
● javorový sirup - 2 PL -
● vaječný bielok - 1 ks -
● mletý zázvor - 1 ČL -
● hrsť vlašských orechov - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180-200 stupňov a formu (23x5cm) vyložila papierom na pečenie. V jednej miske som si zmiešala ovsené vločky, ovsenú múku, zázvor, škoricu, kypriaci prášok, vlašské orechy a štipku soli. V druhej miske som si zmiešala mlieko, vaječné bielko, grécky jogurt a javorový sirup. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala. Zmes som vyliala do pripravenej formy a na vrch poukladala plátky hrušiek. Zapekala som cca 30 minút. Mierne vychladnuté vločky som nakrájala na 3 rovnaké porcie a podávala.

Dobrú chuť.