Zapekané ovsené vločky s hruškou a zázvorom
Info:
Úvod:
Akonáhle sa končí leto a prichádza jeseň, hneď mám náladu na jedlá, ktoré ma zahrejú už z rána. A vy? 🙂 Sú to tzv. vločky v tvare koláča plné sezónneho ovocia, škorice, zázvoru a orechov! Konkrétne tieto sú plné hrušiek, vlašských orechov, javorového sirupu, zázvoru a škorice. Odporúčam ešte teplé servírovať s kopčekom gréckeho jogurtu. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180-200 stupňov a formu (23x5cm) vyložila papierom na pečenie. V jednej miske som si zmiešala ovsené vločky, ovsenú múku, zázvor, škoricu, kypriaci prášok, vlašské orechy a štipku soli. V druhej miske som si zmiešala mlieko, vaječné bielko, grécky jogurt a javorový sirup. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala. Zmes som vyliala do pripravenej formy a na vrch poukladala plátky hrušiek. Zapekala som cca 30 minút. Mierne vychladnuté vločky som nakrájala na 3 rovnaké porcie a podávala.
Dobrú chuť.