Zapekané ovsené vločky s hruškou a zázvorom
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
45 minút
1 porcia (1/3 množstva) obsahuje:
245 kcal
43 g sacharidov
3 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Akonáhle sa končí leto a prichádza jeseň, hneď mám náladu na jedlá, ktoré ma zahrejú už z rána. A vy? :) Sú to tzv. vločky v tvare koláča plné sezónneho ovocia, škorice, zázvoru a orechov! Konkrétne tieto sú plné hrušiek, vlašských orechov, javorového sirupu, zázvoru a škorice. Odporúčam ešte teplé servírovať s kopčekom gréckeho jogurtu. ;)
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
mlieko 1,5 %
1
šálka
ovsené vločky
1/2
šálky
ovsená múka
1/3
šálky
0% grécky jogurt
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
2
ks
hruška
2
PL
javorový sirup
1
ks
vaječný bielok
1
ČL
mletý zázvor
-
-
hrsť vlašských orechov
Postup:
Rúru som si predhriala na 180-200 stupňov a formu (23x5cm) vyložila papierom na pečenie. V jednej miske som si zmiešala ovsené vločky, ovsenú múku, zázvor, škoricu, kypriaci prášok, vlašské orechy a štipku soli. V druhej miske som si zmiešala mlieko, vaječné bielko, grécky jogurt a javorový sirup. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala. Zmes som vyliala do pripravenej formy a na vrch poukladala plátky hrušiek. Zapekala som cca 30 minút. Mierne vychladnuté vločky som nakrájala na 3 rovnaké porcie a podávala.
Dobrú chuť.