Zapekaná škoricovo-slivková ovsená kaša
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
55 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
65 g sacharidov
5 g tuku
14 g bielkovín
Popis:
Hľadáte recept ako využiť slivkovú sezónu? Tak, ja vám jeden spôsob práve prinášam! :) Recept na chutnú a voňavú pečenú kašu so slivkami a škoricou. Pripomína mi skôr jesenné obdobie. Ale rána sú už, bohužiaľ, nejaké chladné, takže sa mi na ráno úplne hodila. :)
Slivky vždy vyhrávajú vo všetkom. Nepokazia nič. Ani túto dokonalú kašu! Kaša je pekne nadýchaná a jemne "korenistá" vďaka škorici a kardamonu.TIP: Slivky môžete nakrájať na malé kúsky a primiešať do vnútra vločiek, tak bude kaša šťavnatejšia.
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
1/2
šálky
mandľové mlieko
1/2
šálky
ovsené vločky jemné
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vaječný bielok
1 ČL (voliteľné)
-
kokosový olej
3
ks
čerstvé slivky
1/2
ČL
mletý kardamon
Postup:
V jednej miske som si zmiešala ovsené vločky, prášok do pečiva, mletú škoricu, kardamon a štipku soli. V druhej miske som si vymiešala mandľové mlieko, med, kokosový olej a vaječný bielok.
Mokrú zmes som vyliala na suchú zmes a dobre premiešala. Zmes som vyliala do misky, ktorá je vhodná na zapekanie. Nakoniec na vrch som poukladala slivky. Piekla som 30-40 minút.
Dobrú chuť.