Zapekaná ovsená kaša s kúskami jabĺk a arašidovým maslom

Info:

3 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 porcia (1/3 množstva) obsahuje:
140 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Pečená ovsená kaša je špeciálna pochúťka na raňajky, ale po vychladnutí mi mierne pripomína aj ovsený dezert.
Jablko miluje arašidové maslo! Kúsky jabĺk obalené arašidovým maslom dominujú v každom súste v týchto chutných a krémových ovsených vločkách, s chrumkavými orechmi a horúcimi tónmi škorice a kokosového cukru.
Hýčkajte sa a doprajte si čas na takéto neodolateľné raňajky! 😉

TIP: Odporúčam ešte horúce preliať v miske studeným mliekom podľa výberu.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 2 ČL -
● arašidové maslo - 1/3 šálky -
● ovsené vločky jemné - 1 šálka -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● akékoľvek mlieko - 1 šálka -
● vajce - 1 ks -
● kokosový cukor - 2 PL -
● jablko nakrájané na kocky - 1 a 1/2 ks -

Postup:

Ovsené vločky som si pripravila cez noc deň vopred. V jednej miske som si zmiešala ovsené vločky, kokosový cukor, mletú škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V drihej miske som si vymiešala mlieko spolu s vajcom. Mokrú zmes som vyliala k ovseným vločkám a dobre premiešala. Potom som vmiešala arašidové maslo a následne 1 jablko nakrájané na kocky (zvyšná 1/2 pôjde navrch). Zmes som vyliala do menšej zapekacej misky, ktorú som vymazala zľahka kokosovým olejom (môžete použiť aj papier na pečenie). Nakoniec zvyšné kúsky jabĺk som poukladala na vrch (vrch môžete posypať ešte kokosovým cukrom) a dala do chladničky na noc.
Na drúhý deň ráno som si predhriala rúru na 200 stupňov a zapekala cca 45-50 minút.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.