Zapečené vajcia v “obláčiku”

Info:

2 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 ks obsahuje:
106 kcal
Sacharidy: 1 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 13 g

Úvod:

Vajcia v “obláčiku” predstavujú skvelé, nízko-sacharidové raňajky s nadýchanými vaječnými bielkami zapečené s kúskami šunky, petržlenovou vňaťou, parmezánom a zasadeným vaječným žĺtkom. Po upečení bielka pekne stuhnú a žĺtok po rozkrojení sa bude mierne roztekať. 🙂
A teraz prichádza najlepšia časť. Budete potrebovať iba 4 suroviny a pár minút na prípravu! Vyskúšajte si pripraviť tento recept a prineste im nový štýl. 😉

TIP: Namiesto šunky môžete použiť kvalitné prosciutto.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● vajce - 2 ks -
● strúhaný parmezán - 1-2 ČL -
● petržlenová vňať - - - -
● kvalitná kuracia/morčacia šunka - 2 plátky -

Postup:

Rúru som si predhriala na 250 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Vaječné bielka som si oddelila od žĺtkov (každé žĺtko som si dala zvlášť do jednej misky). Z bielkov som si vyšľahala tuhý sneh a následne primešala zľahka ostatné suroviny, okrem žĺtkov a čierneho korenia.
Pomocou lyžice som na plechu vytvorila 2 kôpky, v strede vytvorila jamku pre žĺtka a dala zapiecť na cca 5 minút. Po 5 minútach som plech vytiahla, na vrch pridala žĺtky, dochutila čiernym korením a dala zapiecť na 2-3 minúty, dokiaľ žĺtka neboli mierne upečené.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo celozrnnou hriankou.

Dobrú chuť.