Zapečené vajcia v "obláčiku"
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
15 minút
1 ks obsahuje:
106 kcal
1 g sacharidov
5 g tuku
13 g bielkovín
Popis:
Vajcia v "obláčiku" predstavujú skvelé, nízko-sacharidové raňajky s nadýchanými vaječnými bielkami zapečené s kúskami šunky, petržlenovou vňaťou, parmezánom a zasadeným vaječným žĺtkom. Po upečení bielka pekne stuhnú a žĺtok po rozkrojení sa bude mierne roztekať. :)
A teraz prichádza najlepšia časť. Budete potrebovať iba 4 suroviny a pár minút na prípravu! Vyskúšajte si pripraviť tento recept a prineste im nový štýl. ;)TIP: Namiesto šunky môžete použiť kvalitné prosciutto.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
1-2
ČL
strúhaný parmezán
-
-
petržlenová vňať
2
plátky
kvalitná kuracia/morčacia šunka
Postup:
Rúru som si predhriala na 250 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Vaječné bielka som si oddelila od žĺtkov (každé žĺtko som si dala zvlášť do jednej misky). Z bielkov som si vyšľahala tuhý sneh a následne primešala zľahka ostatné suroviny, okrem žĺtkov a čierneho korenia.
Pomocou lyžice som na plechu vytvorila 2 kôpky, v strede vytvorila jamku pre žĺtka a dala zapiecť na cca 5 minút. Po 5 minútach som plech vytiahla, na vrch pridala žĺtky, dochutila čiernym korením a dala zapiecť na 2-3 minúty, dokiaľ žĺtka neboli mierne upečené.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo celozrnnou hriankou.
Dobrú chuť.