Zamatový puding z batátu

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 70 minút
Príprava spolu: 75 minút
1 porcia obsahuje:
200 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Pamätáte si na čokoládový puding z avokáda? Tak tento je stále tak fantastický ako avokádový, lenže je o niečo ľahší a nadýchanejší! Veď, koho z nás by neupútal pohľad na bohato-čokoládový dezert, ktorý si navyše môžeme vychutnať absolútne bez výčitiek? 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Puding:
● mletá škorica - 1/2 ČL -
● mandľové mlieko - 1/4 šálky -
● batát (sladký zemiak) - 1 ks -
● mandľové maslo - 1 PL -
● práškové kakao - 2 a1/2 PL -
● kokosový cukor - 1 PL -
● rozpustná káva - 1 ČL -
● kajenské korenie - štipka - -
Na dokončenie:
● pražené kakaové bôby - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a celý batát v šupke som si upiekla úplne domäkka (cca 1 hodina). Upečený batát som zbavila šupky a nechala vychladnúť. Potom som sladký zemiak pridala do mixéra s ostatnými surovinami a vymixovala do hladkej konzistencie.

Dobrú chuť.