Z obyčajného masla neobyčajné ghee

Info:

500 g
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ČL obsahuje:
45 kcal
Sacharidy: 0 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 0 g

Úvod:

Maslo ghee je veľmi populárna a zdravá záležitosť. Môžete si ho pohodlne zakúpiť v obchode alebo online za neprimeranú cenu. Ale vedeli ste, že výroba masla ghee je tak jednoduchá, ktorú zvládne každý v pohodlí domova? Navyše oproti kupovanému vás vyjde o polovicu menej! 🙂
Budete k tomu potrebovať iba kvalitné maslo a vaše ruky. Váš domov bude naplnený omamnou vôňou, z ktorej budete hotoví. 😉

8 dôvodov, prečo si pripraviť maslo ghee doma
*VYDRŽí AŽ JEDEN ROK BEZ CHLADENIA
*NEPREPAĽUJE SA AKO BEŽNé MASLO
*STIMULUJE TRáVIACI SYSTéM
*JE VHODNé PRI INTOLERANCII NA LAKTóZU
*JE BOHATé NA VITAMíNY A, D, E, K
*POSIĽŇUJE OBRANYSCHOPNOSŤ
*ZLEPšUJE PAMäŤ
*ZNIŽUJE VYSOKý CHOLESTEROL
*Má VYNIKAJúCU ORIEšKOVú CHUŤ

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● domáce/kvalitné maslo - 500 g -
● čistá utierka - - - -
● sklenená nádoba s vrchnákom - - - -

Postup:

*od začiatku prípravy je dôležité maslo stále miešať.
Kocky masla som si vložila do hrnca a na miernom plameni rozpustila. Keď sa maslo rozpustilo a bolo horúce, začala sa na vrchu tvoriť pena a uvoľňovať sa bielkoviny. Penu som zbierala lyžicou a dávala ju preč (môžte aj nemusíte). Keď sa maslo úplne rozhorúčilo, ostatky bielkovín sa samo usadili na dno. Varila som, dokiaľ mi nevzniklo číre maslo tmavšej farby (celá doba prípravy trvala cca 30 min).

Maslo som precedila cez útierku do nádoby. Druhýkrát som precedila do sklenenej nádoby, v ktorej som maslo chcela skladovať. Hotové maslo ghee som nechala stuhnúť pri izbovej teplote, a potom skladovala v chladničke.
Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.