Čerešňový kompót – zavárame bez cukru

Čerešňový kompót - zavárame bez cukru

Výživové Hodnoty:

0 porcií / ks
30 minút
100g kompótu obsahuje:
75 kcal
15 g sacharidov
0.20 g tuku
0.50 g bielkovín

Popis:

A predsa sladko. Leto, pre nás záhradkárov, znamená aj čas zavárania. Radi využívame úrodu naplno a pripravujeme si zásoby na zimné mesiace. A pretože zaváranie s kilami bieleho cukru nie je veľmi zdravé, ukážeme vám, ako sa dá zavárať podstatne zdravším spôsobom bez rafinovaného cukru. Med dodá ovociu vláčnosť, kyseliny, špecifickú vôňu a chuť, zatiaľ čo cukor tieto schopnosti nemá. Tento postup sa dá použiť pri akomkoľvek ovocí, ktoré chcete zavárať.Pomery sirupu podľa sladkosti kompótu: Menej sladký-1 a 1/2 šálky medu a 4 šálky vody Viac sladký-2 šálky medu a 4 šálky vodyMnožstvo vody a medu môžete kombinovať podľa chuti a množstva.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - voda
- - čerešne
- - med
- - + sklenené zaváraninové poháre s viečkami, zatvárač na viečka, teplomer, hrniec na zaváranie, kliešte na manipulovanie s pohármi pri vyťahovaní z horúcej vody

Postup:

Čerešne som pretriedila (hnilé a červivé nepoužívajte), umyla a vykôstkovala (toto je pre mňa výzva, vždy si zavolám pomocníkov :D, množstvo zvoľte podľa toho, koľko pohárov chcete zavariť). Zaváraninové sklenené poháre som si prevarila v horúcej vode (aj viečka), aby som ich zbavila baktérií. Do pohárov som poukladala čerešne.
Teraz som si pripravila medový sirup, a to tak, že do hrnca som pridala vodu s medom a mierne povarila, dokiaľ sa med nerozpustil (voda by nemala vrieť, ale len merne bublinkovať) a odstránila z plameňa. Čerešne som zaliala sirupom až po vrch, uzatvorila so zatváračom na viečka (uistite sa, či ste viečko dobre nasadili a zatvorili, a to tak, že ho prevrátite a mierne potrasiete, nemala by vytekať voda) a varila v horúcom vodnom kúpeli v hrnci (85-90°C) približne 20 minút (poháre by mali byť takmer celé pokryté vodou. Po 20 minútach som poháre vytiahla, nechala vychladnúť a uskladnila.

Otvorený a nezjedený kompót skladujte 7 dní v chladničke.
Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky