Chrumkavé čipsy z červenej repy
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 150-160 stupňov a niekoľko plechov pokryla papierom na pečenie. Červenú repu som ošúpala, odstránila hrubú časť (časť, ktorá je zvyčajne na spodku červenej repy) a pomocou krájača na zeleninu som cviklu nastrúhala na tenké kolieska. Cviklu som premiestnila do hlbšej misky, poliala olivovým olejom, soľou a rukami premiešala (ja osobne vždy používam rukavice vyrobené z mikroténového sáčku, aby som nemala celé ruky červené od cvikly).
Ste pripravený na môj tajný krok?
Teraz som nechala cviklu odpočívať 15 minút, aby vypustila prírodnú šťavu. Tento krok umožní, aby si cvikla zachovala lepší tvar a farbu.
Potom som opäť premiešala a šťavu vyliala preč. Každé koliesko cvikly som uložila jednotlivo na plech a piekla 40-45 minút dochrumkava (dôležité je cviklu stále kontrolovať, môžu sa ľahko spáliť). Po 20 minútach som kolieska cvikly pretočila na druhú stranu, aby sa prepiekli rovnomerne.Po upečení som cviklové čipsy nechala úplne vychladnúť.
*Nezjedené čipsy skladujte najlepšie v uzatvorenej nádobe alebo sáčku pri izbovej teplote.
Dobrú chuť.