Čerešňový kompót – zavárame bez cukru
A predsa sladko. Leto, pre nás záhradkárov, znamená aj čas zavárania. Radi využívame úrodu naplno a pripravujeme si zásoby na zimné mesiace. A pretože zaváranie s kilami bieleho cukru nie…
Raw, vegan, paleo, bez lepku, bez laktózy. Je to možné? S nami áno!
Lemon curd je fantastický sladko-kyslý krém plný sviežej citrónovej chuti, ktorý sa hodí do všetkých možných dezertov, koláčov, kaší a lievancov. Pôvodne sa vyrába z citrónov, vaječných žĺtkov, masla a cukru. No, dnes vám ukážeme, ako si tento svieži krém pripraviť, a to zdravo, bez straty pôvodnej chuti a za 5 minút. 🙂
Kešu orechy som si namočila cez noc do vody. Na druhý deň som kešu orechy zbavila vody a všetky suroviny pridala do výkonného mixéra. Mixovala som dovtedy, dokiaľ mi nevznikol hladký a hustý krém.
Krém skladujeme v sklenenej uzatvorenej nádobe pár dní.
Dobrú chuť.