Vegan kakaovo-kávové lievance
Info:
Úvod:
Tieto lievance sú pripravované z jednej neobvyklej suroviny, ale pre vás už známej. Možno by vás nikdy nenapadlo si pripraviť lievance z červených fazúľ. Alebo áno? Je tu niekto, kto to už skúšal? Keď som skúšala prvý krát pripravovať brownies z fazúľ, mala som veľké obavy, ale chutí to božsky, aj cookies, na ktoré tu máme recept. Tak prečo si nepripraviť aj lievance? 😉
Sú absolútne bez lepku, bez laktózy a potešia sa najmä vegáni! Ak vegán nie ste, použite do cesta jedno celé vajce miesto chia “vajca”. Ktorí nevedia, chia vajce sa pripravuje, že do misky pridáte 1 PL chia semienok+3 PL vody a necháte pár minút odpočívať.
Kde začať? Sú vláčne, husté, čokoládové, proste najlepšie…Ďalej už nebudem ani pokračovať, radšej sa presvedčte sami. 😉 Odporúčam si fazule uvariť deň dopredu.
Suroviny:
Postup:
Do mixéra som pridala fazule, kávu, chia vajce, vanilkový extrakt a rozmixovala do hladka. Zmes som premiestnila do misky a primiešala mlieko a múku. Miešala som, dokiaľ mi nevzniklo lievancové cesto. Potom som primiešala práškové kakao, jedlú sódu a cukor (ak chcete, tak teraz primiešajte aj čokoládu).
Panvicu som si potrela kokosovým olejom a pridala menšie množstvo cesta. Ak sa začali napovrchu tvoriť bublinky a okraje hnednúť, tak som pretočila na druhú stranu. Opakujeme so zvyšnými.
Dobrú chuť! 🙂