Vanilková ovsená kaša s opekaným ovocím na mede

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia obsahuje:
320 kcal
Sacharidy: 50 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 14 g

Úvod:

Neviem si predstaviť ráno bez mojej obľúbenej misky plnej ovsenej kaše. Vždy, keď si ju pripravujem, snažím sa vymyslieť zakaždým inú a novú kombináciu, aby ma neprestala baviť. Hlavne zo sezónneho ovocia. Tento krát je to táto vynikajúca kombinácia vanilky s opekanými broskyňami na mede, posypané sezamom. A pravdaže, moje pravidelné zakončenie lyžičkou kešu masla. Ak práve nemáte po ruke broskyne, ovocie sa dá pokojne obmieňať. Taký banán, alebo marhule, čo poviete?
Nič lepšie si už ráno nedokážem predstaviť. A vy? … No dobre, ešte pre lievančeky mám slabosť. 😛

TIP: V poslednom čase si zvyknem ovsené vločky pomlieť na múku a takto ich uvariť, potom bude kaša pekne hladká a krémová.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kaša:
● med/javorový sirup/agave - 1 ČL -
● mandľové mlieko - 1 šálka -
● ovsené vločky - 1/3 šálky -
● bourbon vanilka - 1 ČL -
Ovocie:
● med/javorový sirup/agave - 1 ČL -
● nakrájaná broskyňa - 1 ks -
● trocha vody - - - -
● +sezamové semienka na posypanie - - - -

Postup:

Kaša- Do hrnca som si pridala mlieko, ovsené vločky, med, vanilku a priviedla k varu. Potom som plameň stíšila a za stáleho miešania varila, dokiaľ vločky nenasiakli všetku tekutinu a nevznikla mi hustejšia kaša.

Ovocie- Panvicu som si rozohriala. Následne som pridala troška vody, med, broskyne a zľahka varechou premiešavala, dokiaľ broskyne neboli mäkké a zľahka opečené.

Kašu som premiestnila do misky, na vrch poukladala opečené broskyne a posypala sezamom. Ak máte, odporúčam pridať aj lyžičku orechového masla.

Dobrú chuť! 🙂