Vanilková ovsená kaša s opekaným ovocím na mede
Info:
Úvod:
Neviem si predstaviť ráno bez mojej obľúbenej misky plnej ovsenej kaše. Vždy, keď si ju pripravujem, snažím sa vymyslieť zakaždým inú a novú kombináciu, aby ma neprestala baviť. Hlavne zo sezónneho ovocia. Tento krát je to táto vynikajúca kombinácia vanilky s opekanými broskyňami na mede, posypané sezamom. A pravdaže, moje pravidelné zakončenie lyžičkou kešu masla. Ak práve nemáte po ruke broskyne, ovocie sa dá pokojne obmieňať. Taký banán, alebo marhule, čo poviete?
Nič lepšie si už ráno nedokážem predstaviť. A vy? … No dobre, ešte pre lievančeky mám slabosť. 😛
TIP: V poslednom čase si zvyknem ovsené vločky pomlieť na múku a takto ich uvariť, potom bude kaša pekne hladká a krémová.
Suroviny:
Postup:
Kaša- Do hrnca som si pridala mlieko, ovsené vločky, med, vanilku a priviedla k varu. Potom som plameň stíšila a za stáleho miešania varila, dokiaľ vločky nenasiakli všetku tekutinu a nevznikla mi hustejšia kaša.
Ovocie- Panvicu som si rozohriala. Následne som pridala troška vody, med, broskyne a zľahka varechou premiešavala, dokiaľ broskyne neboli mäkké a zľahka opečené.
Kašu som premiestnila do misky, na vrch poukladala opečené broskyne a posypala sezamom. Ak máte, odporúčam pridať aj lyžičku orechového masla.
Dobrú chuť! 🙂