Vajíčko v špenátovo-cícerovom hniezde
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
10 minút
1 porcia obsahuje:
270 kcal
27 g sacharidov
10 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Jednoduché a uspokojujúce raňajky obalené bohatým množstvom kvalitných proteínov! ;) Nielenže sú veľmi chutné, ale aj super ľahké a rýchle tiež. Vážne, príprava trvá iba 5 minút! Stačí speniť špenát, pridať cícer, vajce a zakryť pokrievkou. Žiadna veda.
Vajce bude perfektne pripravené, teda aspoň podľa môjho gusta-mierne maslové žĺtko, ktoré po rozkrojení bude vytekať na opečené špenátovo-cícerové hniezdo. Mňam! :)
Cícer som použila pripravený na pare, ktorý sa dá zakúpiť už v každom hypermarkete. Alebo si ho môžete pripraviť sami tak, že si ho vopred uvaríte.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ks
vajce
1
ks
cesnak (strúčik)
2
šálky
čerstvý baby špenát
-
-
olivový olej
-
-
citrónová šťava
1/2
šálky
uvarený cícer
Postup:
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala špenát, ktorý som dochutila soľou, mletým čiernym korením, rozpučeným cesnakom a mierne opiekla, dokiaľ “nezvädol”. Potom som pridala cícer, ktorý som mierne rozpučila vidličkou a premiešala so špenátom.
Z tejto zmesi som urobila na panvici “hniezdo” (ak chcete pridajte do vnútra ešte kvapku olivového oleja) a do stredu pridala vajce. Následne som panvicu zakryla pokrievkou a nechala dusiť cca 3-5 minút, dokiaľ vajce nebolo hotové podľa potreby.
Za pomoci dvoch “obracačiek” som “hniezdo” opatrne premiestnila na tanier a zľahka pokvapkala citrónovou šťavou.
Dobrú chuť. 🙂