Úžasná vianočná štóla bez kysnutia
Výživové Hodnoty:
900 porcií / ks
60 minút
100g štóly obsahuje:
319 kcal
43 g sacharidov
13 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Nielen spoločné pečenie a ozdobovanie medovníčkov s rodinou patrí k tej pravej vianočnej atmosfére, ale aj pravé vianočné raňajky. S touto úžasnou štólou vyčarujete rodine úsmev ihneď z rána. :)
Pripomínate si aj vy Vianoce ihneď z rána? Ak áno, tak s čím dobrým? ;)
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
ČL
mletá škorica
1
ks
vajce
1
ČL
perníkové korenie
300
g
špaldová múka hladká
125
g
jemný odtučnený tvaroh
1/2
balenia
kypriaci prášok do perníka
50
g
kandizované ovocie
-
-
poprípade trochu mlieka
50
g
sušené hrozienka
50
g
nasekné mandle
100
g
kokosový/trstinový cukor
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Jednoducho som si všetky suroviny pridala do misky a vymiešala do tuhého a nelepivého cesta (ak by sa vám náhodou všetky suroviny neprepojili, pridajte trošku mlieka).
Z cesta som vyformovala podlhovastý bochník a dala piecť na 40 minúť. Po upečený som vrch štóly potrela rozpusteným kokosovým olejom a posypala bio vanilkovým light cukrom (nemusí byť).
Nezjedenú štólu vždy zabalím natesno do alobalu. Vydrží dlho.
Dobrú chuť.