Úžasná vianočná štóla bez kysnutia

Info:

900 g
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
100g štóly obsahuje:
319 kcal
Sacharidy: 43 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Nielen spoločné pečenie a ozdobovanie medovníčkov s rodinou patrí k tej pravej vianočnej atmosfére, ale aj pravé vianočné raňajky. S touto úžasnou štólou vyčarujete rodine úsmev ihneď z rána. 🙂
Pripomínate si aj vy Vianoce ihneď z rána? Ak áno, tak s čím dobrým? 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● vajce - 1 ks -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● špaldová múka hladká - 300 g -
● jemný odtučnený tvaroh - 125 g -
● kypriaci prášok do perníka - 1/2 balenia -
● kandizované ovocie - 50 g -
● poprípade trochu mlieka - - - -
● sušené hrozienka - 50 g -
● nasekné mandle - 50 g -
● kokosový/trstinový cukor - 100 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Jednoducho som si všetky suroviny pridala do misky a vymiešala do tuhého a nelepivého cesta (ak by sa vám náhodou všetky suroviny neprepojili, pridajte trošku mlieka).
Z cesta som vyformovala podlhovastý bochník a dala piecť na 40 minúť. Po upečený som vrch štóly potrela rozpusteným kokosovým olejom a posypala bio vanilkovým light cukrom (nemusí byť).
Nezjedenú štólu vždy zabalím natesno do alobalu. Vydrží dlho.

Dobrú chuť.