Tvarohovo-ovocný dezert z makovej múky
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Makové cesto:
Tvarohová plnka:
Na vrch:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som si vymazala kokosovým olejom a posypala zľahka makovou múkou (môžete použiť aj menší hlboký plech, ale nie ten typický tenký a veľký).
Do misky som si pridala vajcia, med, mlieko, vanilkový extrakt a banány a všetko spolu vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pomaly primiešavala po častiach makovú múku a prášok do pečiva (vznikne vám pomerne husté cesto). Pripravenú zmes som pridala do tortovej formy a rozotrela po celej ploche.
Teraz som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala dohladka a vyliala na makové cesto.
*Ak ste sa rozhodli pripraviť tortu bez džemu, tak ovocie pridajte na tvarohovú plnku a dajte zapiecť s ovocím. A ak ste sa rozhodli použiť džem aj ovocie, tak džem natrite po upečení na vrch vychladnutého koláča a posypte lesným ovocím (ja som požila mrazené, ktoré som si roztopila v hrnci na miernom plameni).
Piekla som 50-55 minút.
Hotový dezert dáme vychladiť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Dobrú chuť. 🙂