Thajská kokosová karí polievka
Info:
Úvod:
Pikantná exotická polievka, ktorá obsahuje suroviny thajskej kuchyne, ako kokosové mlieko, červenú karí pastu, zázvor a sójovú omáčku. Svieža a lahodná chuť s nízkym obsahom kalórií! V letných horúčavách sa môže jesť aj zastudena, studená tiež chutí fantasticky. 😉
TIP: Do polievky môžete navyše pridať tofu alebo polievku podávať s malou miskou jazmínovej ryže.
Červenú karí pastu zakúpite v Tescu.
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný cesnak a chvíľku orestovala. Potom som pri červenú karí pastu, med a miešala cca 1 minútu. Následne som pridala zeleninový vývar, kokosové mlieko, mrkvu, hríby (v mojom prípade šampiňóny) a dochutila s troškou soli, zázvoru a sójovou omáčkou. Zmes som priviedla k varu, a potom varila cca 20 minút pod pokrievkou, dokiaľ mrkva nezmäkla. Nakoniec som vmiešala nasekanú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť.