Krémová polievka z pečenej repy s kokosovou smotanou
Info:
Úvod:
Originálna, krvavo-červená farba a jedinečná chuť polievky vykúzlená z pečenej repy. Surovina, ktorá je momentálne hitom sezóny, tak ju využite aj takýmto zdravým a chutným spôsobom! 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 190 stupňov. Potom som si červenú repu zabalila do alobalu a dala piecť na cca 45 minút, dokiaľ nezmäkla (záleží od veľkosti). Zatiaľ čo sa repa piekla, ošúpala som si zemiaky a mrkvu a nakrájala na kocky. Cibuľu som si nakrájala najemno. Upečenú repu som nechala vychladnúť a zbavila ju šupy.
V hrnci som rozohriala olivový olej a zľahka opiekla cibuľu s cesnakom nakrájaný na plátky. Následne som pridala zemiaky, mrkvu, červenú repu a zaliala vývarom (vývar by mal pokryť všetku zeleninu). Polievku som dochutila soľou, čiernym korením a pod pokrievkou varila cca 20 minút domäkka.
Nakoniec som polievku rozmixovala ponorným mixérom dohladka, pridala kokosovú smotanu, kôpor a premiešala.
Dobrú chuť.