Batátová polievka so zázvorovými tekvicovými semienkami

Info:

15 L
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
100 ml obsahuje:
45 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 0.60 g
Bielkoviny: 0.70 g

Úvod:

Zamatová textúra, lahodná chuť. Tieto dve slová opisujú túto fantastickú polievku, ktorá vás osloví už prvým sústom. Vrch polievky dolaďujú opražené tekvicové semienka so zázvorom. Taká jesenná klasika, ktorá zahreje nielen váš žalúdok, ale aj srdce. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Polievka:
● soľ - - - -
● batát (sladký zemiak) - 3 ks -
● kokosový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● pór - 1 ks -
● mletá červená paprika - 1 ČL -
● zeleninový vývar - 2 a 1/2 šálky -
● karí korenie - 1 ČL -
● kokosové mlieko - 2 PL -
● trocha šťavy z citrónu - - - -
Tekvicové semienka:
● soľ - - - -
● kokosový olej - 1/2 PL -
● tekvicové semienka - 1/2 šálky -
● mletý zázvor - 1/2-1 ČL -

Postup:

Batáty som si ošúpala a nakrájala na menšie kocky. Pór som zbavila zeleného vrchu, umyla ho a nakrájala na tenké kolieska. V hrnci som si roztopila kokosový olej (bez arómy) a pridala pór, ktorý som opiekla mierne do mäkka. Potom som pridala nakrájané batáty, zaliala vývarom a dochutila zľahka soľou, rozpučeným cesnakom, karí korením a červenou paprikou. Zmes som varila cca 30 minút pod pokrievkou na miernom plameni, dokiaľ zemiaky nezmäkli. Keď boli zemiaky mäkké, ponorným mixérom som zmes vymixovala do hladka, pridala trochu citrónovej šťavy a na zjemnenie ešte kokosové mlieko (kokosové mlieko je voliteľné, nemusí byť).

Nakoniec som si pripravila tekvicové semienka. Na panvici som si roztopila kokosový olej (bez arómy), pridala tekvicové semienka, zázvor, trošku soli a na miernom plameni varechou som miešala pár minút.

Servírovala som ihneď. Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.