Svieže gazpacho z bielej špargle s mandľami
Info:
Úvod:
Gazpacho je zeleninový krém podávaný za studena, obvykle pripravovaný z čerstvej zeleniny. Ideálny na prichádzajúce slnečné dni. Ochutnajte naše španielské gazpacho zo sezónnej špargle s lahodnými mandľami. 🙂
Suroviny:
Postup:
špargľu som očistila a konce odkrojila. Hrniec s vodou som priviedla k varu a vložila do neho špargľu. Varila som 2 minúty a ihneď som ju premiestnila do studenej vody (blanžírovanie). Potom som ju vybrala, usušila a nakrájala na menšie kúsky. Mandle som si zľahka opiekla nasucho na panvici. Následne som špargľu pridala do mixéra spolu s ostatnými surovinami nakrájanými na menšie kúsky, okrem oleja a vody, a vymixovala dohladka. Nakoniec som pridala olej a vodu podľa hustoty (vodu pridávajte pri zapnutom mixéri, bude sa vám ľahšie kontrolovať hustota polievky. Polievku som rozdelila do 4 misiek a podávala vychladené s plátkami mandlí.
Dobrú chuť.