Svieže gazpacho z bielej špargle s mandľami
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
1 porcia obsahuje:
249 kcal
9 g sacharidov
13 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Gazpacho je zeleninový krém podávaný za studena, obvykle pripravovaný z čerstvej zeleniny. Ideálny na prichádzajúce slnečné dni. Ochutnajte naše španielské gazpacho zo sezónnej špargle s lahodnými mandľami. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1/4
šálky
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
šálky
mandle bez šupky
1/2
ks
šťava z limetky
500
g
biela špargľa
1
ks
cibuľa
1
ks
ošúpana uhorka
1/2 - 1 a 1/2
šálky
voda
Postup:
špargľu som očistila a konce odkrojila. Hrniec s vodou som priviedla k varu a vložila do neho špargľu. Varila som 2 minúty a ihneď som ju premiestnila do studenej vody (blanžírovanie). Potom som ju vybrala, usušila a nakrájala na menšie kúsky. Mandle som si zľahka opiekla nasucho na panvici. Následne som špargľu pridala do mixéra spolu s ostatnými surovinami nakrájanými na menšie kúsky, okrem oleja a vody, a vymixovala dohladka. Nakoniec som pridala olej a vodu podľa hustoty (vodu pridávajte pri zapnutom mixéri, bude sa vám ľahšie kontrolovať hustota polievky. Polievku som rozdelila do 4 misiek a podávala vychladené s plátkami mandlí.
Dobrú chuť.