Lahodná polievka z gaštanov
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
50 minút
100ml polievky obsahuje:
72 kcal
10 g sacharidov
2.50 g tuku
1.50 g bielkovín
Popis:
Ďalší recept, ktorý chcem s vami zdieľať je táto lahodná vegan polievka z jedlých gaštanov. Extra rýchla a jednoduchá príprava, no chuť zaručene bohatá! ;)Popritom dostanete do vášho tela vysoký obsah vitamínu C a B, zinok, železo, horčík, fosfor, vápnik či draslík, ale aj tanín, ktorý je tiež účinným antioxidantom a pôsobí protirakovinovo. Plody gaštanov majú pozitívny vplyv na vlasy, kožu, ale aj žalúdok, srdce, mozog, reumatické ochorenia a krvný obeh.Tak smelo do varenia moji drahí! :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
2 a 1/2
šálky
zeleninový vývar
100
ml
mandľová smotana
-
-
bobkový list
500
g
jedlé gaštany
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a do zapekacej misky pridala trochu vody. Vrch gaštanov som narezala do tvaru “X”, premiestnila do zapekacej misky a piekla 10 minút. Vychladnuté gaštany som potom zbavila šupky.
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, nakrájaný cesnak, ošúpané gaštany a opiekla pár minút. Následne som pridala vývar, dochutila soľou, korením, bobkovým listom a varila pod pokrievkou aspoň 30 minút.
Nakoniec som polievku vymixovala ponorným mixérom dohladka a pridala mandľovú smotanu.
Dobrú chuť.