Krémová cesnaková s petržlenovým pestom

Info:

1 L
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
100 ml polievky obsahuje:
63 kcal
Sacharidy: 7 g
Tuky: 1.50 g
Bielkoviny: 1 g

Úvod:

Zimu obľubujem a s ňou aj prípravu teplých a krémových polievok, ktoré ma zahrejú a príjemne zasýtia. Milujem koreňovú zeleninu, ktorá je k dispozícií v hojnosti a milujem experimentovanie s nimi. V tomto momente je to celer. Má jemnú chuť a v kombinácií s pečeným cesnakom a petržlenovým pestom budete mať v ústach zaujímavú spúšť chutí. Je fantastická. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Polievka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● celá hlavička cesnaku - 1 ks -
● mandľová smotana - 100 ml -
● zeleninový vývar - 500 ml -
● stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky - 2 ks -
● celer - 250 g -
Petržlenové pesto:
● olivový olej - 50 ml -
● nasekaná čerstvá petržlenová vňať - veľká hrsť - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov, vrch celej hlavičky cesnaku odkrojila, zabalila do alobalu a dala piecť na 45-50 minút. Kým sa cesnak piekol, zemiaky a celer som si očistila a nakrájala na kocky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a cibuľu nakrájanú najemno som zľahka opiekla. Následne som pridala zemiaky, celer, mleté čierne korenie, soľ a varila pod pokrievkou 25-30 minút domäkka. Asi po 15 minútach varenia som do polievky pridala upečený a mierne roztlačený cesnak, ktorý som predtým zbavila šupky.
Keď boli zemiaky mäkké, polievku som rozmixovala dohladka a nakoniec pridala mandľovú smotanu na zjemnenie.
Keď sa vám bude zdať polievka veľmi hustá, pridajte viac vývaru. Ja osobne mám veľmi rada cesnak a pridám si nakoniec ešte čerstvý.
Podávame s lyžičkou petržlenového pesta a chrumkavým celozrnným chlebom, poprípade iným, ak je treba.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.