Krémová cesnaková s petržlenovým pestom
Info:
Úvod:
Zimu obľubujem a s ňou aj prípravu teplých a krémových polievok, ktoré ma zahrejú a príjemne zasýtia. Milujem koreňovú zeleninu, ktorá je k dispozícií v hojnosti a milujem experimentovanie s nimi. V tomto momente je to celer. Má jemnú chuť a v kombinácií s pečeným cesnakom a petržlenovým pestom budete mať v ústach zaujímavú spúšť chutí. Je fantastická. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov, vrch celej hlavičky cesnaku odkrojila, zabalila do alobalu a dala piecť na 45-50 minút. Kým sa cesnak piekol, zemiaky a celer som si očistila a nakrájala na kocky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a cibuľu nakrájanú najemno som zľahka opiekla. Následne som pridala zemiaky, celer, mleté čierne korenie, soľ a varila pod pokrievkou 25-30 minút domäkka. Asi po 15 minútach varenia som do polievky pridala upečený a mierne roztlačený cesnak, ktorý som predtým zbavila šupky.
Keď boli zemiaky mäkké, polievku som rozmixovala dohladka a nakoniec pridala mandľovú smotanu na zjemnenie.
Keď sa vám bude zdať polievka veľmi hustá, pridajte viac vývaru. Ja osobne mám veľmi rada cesnak a pridám si nakoniec ešte čerstvý.
Podávame s lyžičkou petržlenového pesta a chrumkavým celozrnným chlebom, poprípade iným, ak je treba.
Dobrú chuť.