Krémová cesnaková s petržlenovým pestom
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Polievka:
Petržlenové pesto:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov, vrch celej hlavičky cesnaku odkrojila, zabalila do alobalu a dala piecť na 45-50 minút. Kým sa cesnak piekol, zemiaky a celer som si očistila a nakrájala na kocky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a cibuľu nakrájanú najemno som zľahka opiekla. Následne som pridala zemiaky, celer, mleté čierne korenie, soľ a varila pod pokrievkou 25-30 minút domäkka. Asi po 15 minútach varenia som do polievky pridala upečený a mierne roztlačený cesnak, ktorý som predtým zbavila šupky.
Keď boli zemiaky mäkké, polievku som rozmixovala dohladka a nakoniec pridala mandľovú smotanu na zjemnenie.
Keď sa vám bude zdať polievka veľmi hustá, pridajte viac vývaru. Ja osobne mám veľmi rada cesnak a pridám si nakoniec ešte čerstvý.
Podávame s lyžičkou petržlenového pesta a chrumkavým celozrnným chlebom, poprípade iným, ak je treba.
Dobrú chuť.