Skvelý dip z červenej šošovice a vlašských orechov
Info:
Úvod:
Milujem objavovanie nových chutí a zdravých receptov. Nielenže je je ľahký na prípravu, ale je aj veľmi chutný a zaujímavý. Asi jeden z najlepších dipov, aké som kedy pripravila. Môžete to volať aj ako hummus, nátierka alebo zdravá paštéta. Ja osobne tento dip servírujem s celozrnným pečivom, hriankami, kúskami zeleniny…S čím vás len napadne. 🙂
Suroviny:
Postup:
Červenú šošovicu som si uvarila v hrnci s 3 šálkami vody cca 15 minút domäkka. Kým sa varila, vlašské orechy som si zľahka na suchej panvici opiekla a cibuľu s cesnakom opiekla na olivovom oleji dozlatista. Do mixéru som pridala uvarenú šošovicu zbavenej vody a vymixovala dohladka. Potom som pridala všetky ostatné suroviny a opäť vymixovala do hladkej konzistencie.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť.