Ríbezľový meringue koláč

Info:

12 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 90 minút
Príprava spolu: 95 minút
1 ks obsahuje:
370 kcal
Sacharidy: 37 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Alebo ríbezľová snehová pusinka. V lete ho pripravujem veľmi často, keď ríbezle dozrievajú na záhrade. Koláč predstavuje jemné cesto, ktoré pokrýva krehká snehová perinka z bielok, mandlí a šťavnatých ríbezlí. Nemáte ríbezle? To nevadí! Maliny, čučoriedky, jahody alebo černice ich fantasticky nahradia. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 5 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 a 1/2 ČL -
● žĺtok - 5 ks -
● akákoľvek hladká celozrnná múka - 2 a 1/3 šálky -
● studený kokosový olej/maslo - 250 g -
Plnka:
● soľ - štipka - -
● trstinový cukor - 3/4 šálky -
● mletá škorica - 1 ČL -
● mandľová múka - 1/2 šálky -
● vaječný bielok - 5 ks -
● čerstvé ríbezle - 1 a 1/2 šálky -

Postup:

Cesto- V miske som si zmiešala múku s cukrom a práškom do pečiva. Následne som pridala žĺtky a nakrájané maslo/kokosový olej na kocky. Rukami som vymiešala tuhšie nelepivé cesto, ktoré som zabalila do potravinárskej fólie a dala chladiť aspoň na 30 minút do chladničky.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Do okrúhlej formy (25 cm) som vychladnuté cesto nastrúhala a prstami poutláčala po celej ploche aj po bokoch. Spodok cesta som poprepichovala vidličkou, aby sa popri pečení nenafukovalo a dala predpiecť na 5-10 minút. Predpečené cesto som nechala vychladnúť. Zatiaľ som si pripravila plnku.

Plnka- V miske som si zmiešala pomleté mandle a škoricu. Do vaječných bielkov som pridala štipku soli a vyšľahala tuhý sneh, popri šľahaní som pridávala po častiach cukor, aby mi vznikol pekne lesklý a tuhý sneh. Do hotového snehu som následne primiešala zľahka pomleté mandle a ríbezle. Plnku som vyliala na vychladnuté cesto a pomaly piekla 30-40 minút pri 175 stupňoch, dokiaľ sa bielka mierne nevysušili a nevznikol chrumkavý povrch.

Pred krájaním som nechala úplne vychladnúť.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.