Ríbezľové muffiny s ovsenou posýpkou
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
40 minút
1 ks obsahuje:
180 kcal
31 g sacharidov
4 g tuku
6 g bielkovín
Popis:
Vyzerajú ako chutné červené rubíny, však? ;)
Nevedela som sa už dočkať, kedy ríbezle na našej záhrade konečne dozrejú a mohla pre vás začať tvoriť ríbezľové dobroty. Prvé rozhodnutie patrilo týmto úžasným ovseným muffinám s chrumkavou posýpkou na vrchu. Muffiny sú sezónne, nadýchané, vláčne, ľahké na prípravu, a to všetko iba z jednej misky! Neodolateľné raňajky, desiata či dezert pre vašich blízkych. Už chýba iba šálka dobrej kávy alebo čaju ako zvyčajne. :)ODPORúČANIE: Naservírujte si ich s kokosovou šľahačkou na vrchu ako cupcakes. Kokosová šľahačka im dodá ľahkosť a sviežosť.
Suroviny:
Cesto:
štipka
-
soľ
2
ks
banán
1
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
med/javorový sirup/agave
1/4
šálky
mandľové mlieko
1/2
šálky
ovsené vločky
2
šálky
špaldová múka hladká
1
ČL
jedlá sóda
1
ČL
vanilkový extrakt
2
ks
vajce
1/3
šálky
rozpustený kokosový olej
1
šálka
čerstvé ríbezle
Posýpka:
1/4-1/3
šálky
ovsené vločky
1
PL
kokosový olej
štipka
-
mletá škorica
1
PL
kokosový cukor
Postup:
Cesto- V miske som si ručne metličkami vymiešala kokosový olej, agáve sirup a vajcia. Potom som vmiešala rozpučené banány a mlieko. Následne som vmiešala vanilkový extrakt, mletú škoricu, jedlú sódu, múku, ovsené vločky a štipku soli. Nakoniec som pridala ríbezle a opatrne vmiešala do cesta.
Posýpka- Všetky suroviny som pridala do menšej misky a prstami vytvorila drobivú zmes.
Všetkých 12 košíkov na muffiny som naplnila takmer doplna, zľahka posypala ovsenou posýpkou a piekla cca 30 minút dozlatista.
Dobrú chuť.