Raw vegan tekvicový koláč
Info:
Úvod:
Raw, vegan, paleo, bez lepku a bez laktózy! Perfektný a jednoduchý tekvicový koláč na prípravu, ktorý ideálne zapasuje na váš stôl v jesennom období. 🙂 Alebo chcete urobiť dojem pred vašimi priateľmi či rodinou a pripraviť niečo zdravé, sladké a chutné? Tak ste na správnom mieste! 😉
Plnka je krásne jemná a lahodná a základ mäkučký ako perinka. Ja osobne odporúčam servírovať tento koláč poprášený škoricou a domácou kokosovou šľahačkou. Jednoduché, ale účinné.
Suroviny:
Postup:
Základ- Datle som si namočila do horúcej vody na pár minút, aby zmäkli (záleží na tom, aké tvrdé datle máte) a prebytočnú vodu vyliala. Potom som vlašské orechy pridala do výkonného mixéra a vymixovala na múku. Následne som pridala všetky zvyšné suroviny na základ a mixovala, dokiaľ mi nevznikla lepkavá zmes (občas pridávam vodu v malých dávkach aby sa zmes dobre zlepila). Hotovú zmes som utlačila do okrúhlej tortovej formy (26 cm), aj po bokoch.
Plnka- Všetky suroviny som pridala do výkonného mixéra a vymixovala úplne dohladka. Zmes som vyliala na pripravený základ. Hotový koláč som umiestnila do chladničky a chladila 6 hodín, aby zmes pekne stuhla a nerozlievala sa. Osobne odporúčam koláč chladiť cez noc.
Dobrú chuť.