Raw vegan tekvicový koláč
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
20 minút
1 ks obsahuje:
295 kcal
25 g sacharidov
15 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Raw, vegan, paleo, bez lepku a bez laktózy! Perfektný a jednoduchý tekvicový koláč na prípravu, ktorý ideálne zapasuje na váš stôl v jesennom období. :) Alebo chcete urobiť dojem pred vašimi priateľmi či rodinou a pripraviť niečo zdravé, sladké a chutné? Tak ste na správnom mieste! ;)
Plnka je krásne jemná a lahodná a základ mäkučký ako perinka. Ja osobne odporúčam servírovať tento koláč poprášený škoricou a domácou kokosovou šľahačkou. Jednoduché, ale účinné.
Suroviny:
Základ:
štipka
-
soľ
10
ks
sušené datle
1 a 1/2
šálky
vlašské orechy
2
PL
voda
Plnka:
štipka
-
soľ
1 a 1/2
šálky
kokosové mlieko
25
ks
sušené datle
2
ČL
perníkové korenie
3
šálky
nastrúhaná maslová tekvica
1/2
šálky
raw agáve sirup
Postup:
Základ- Datle som si namočila do horúcej vody na pár minút, aby zmäkli (záleží na tom, aké tvrdé datle máte) a prebytočnú vodu vyliala. Potom som vlašské orechy pridala do výkonného mixéra a vymixovala na múku. Následne som pridala všetky zvyšné suroviny na základ a mixovala, dokiaľ mi nevznikla lepkavá zmes (občas pridávam vodu v malých dávkach aby sa zmes dobre zlepila). Hotovú zmes som utlačila do okrúhlej tortovej formy (26 cm), aj po bokoch.
Plnka- Všetky suroviny som pridala do výkonného mixéra a vymixovala úplne dohladka. Zmes som vyliala na pripravený základ. Hotový koláč som umiestnila do chladničky a chladila 6 hodín, aby zmes pekne stuhla a nerozlievala sa. Osobne odporúčam koláč chladiť cez noc.
Dobrú chuť.