Raw marhuľový chia džem
Info:
Úvod:
Najrýchlejší a najzdravší džem aký poznám. A áno, aj najlepší! Žiadne dlhé varenie, konzervačné látky ani cukor, iba med. 😉
Ak máte zrelé a sladké marhule, nemusíte používať toľko medu, džem si môžete osladiť podľa vlastnej chuti. Džem sa musí skonzumovať najlepšie do pár dní, pretože neobsahuje žiadne konzervačne látky, preto odporúčam urobiť džem v menšom množstve.
Lahodná pochúťka, ktorá najlepšie chutí na celozrnnej hrianke, v bielom jogurte alebo ho môžete použiť aj pri pečení či raw dezertoch. 🙂
Suroviny:
Postup:
V malej miske som si zmiešala vodu spolu s chia semienkami a nechala odpočinúť aspoň 10 minút. Zatiaľ som si umyla a vykôstkovala marhule. Potom som všetky suroviny pridala do mixéra a vymixovala dohladka. Ďzem som vyliala do skleneného pohára a uzatvorila.
Skladujeme v chladničke pár dní.
Dobrú chuť.