Raw čokoládový perník

Info:

10 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
Chladenie: 15minút
1 ks (90g) obsahuje:
199 kcal
Sacharidy: 19 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Najradšej mám ten pocit, keď sa po dlhom a mrazivom dni zastavím a vychutnám si šálku dobrej kávy s niečim zdravým a sladkým. Pre mňa najlepší relax počas týždňa, ktorý býva svižný a zaneprázdnený. Perník milujem odjakživa. Jemné cesto, príjemná škoricovo-zázvorová vôňa, vrstva lekváru, čokolády a kokosu. Klasika. Rozhodla som sa túto mňamku pretvoriť do raw verzii a musím povedať, že raw perník je moja nová srdcová záležitosť! 🙂 Niečo famózne.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Raw perníkové cesto:
● soľ - štipka - -
● sušených datlí - 1 šálka -
● perníkové korenie - 2 ČL -
● vlašské orechy - 1 šálka -
● raw práškové kakao - 4 PL -
● slnečnicové semienka - 1 šálka -
● nepražené kakaové bôby - 1/2 šálky -
Raw džem:
● chia semienka - 2 PL -
● čerstvé maliny - 1 šálka -
Čokoládová poleva:
● soľ - štipka - -
● raw agáve sirup - 1/2 šálky -
● raw práškové kakao - 1/2 šálky -

Postup:

Perníkové cesto- Datle som si namočila cez noc do vody, aby zmäkli. Vlašské orechy, slnečnicové semienka a kakaové bôby som vložila do výkonného mixéra a vymixovala na jemnú múku. Túto zmes som premiestnila do misky, primiešala perníkové korenie, práškové kakao a štipku soli. Namočené datle som zbavila vody a vymixovala v mixéri na pastu (nemusíte najemno, stačí párkrát premixovať). Rozmixované datle som pridala do sypkej zmesi a rukami vypracovala tuhšie a nelepivé cesto. Cesto som rovnomerne pritlačila do menšej formy vyloženej papierom na pečenie (20×10 cm alebo 15×15 cm) a dala bokom.

Džem- Maliny spolu s chia semienkami som vymixovala dohladka v mixéri a vyliala a rovnomerne rozotrela na čokoládové cesto.

Čokoládová poleva- Agáve sirup, práškové kakao a štipku soli som v mixéri vymixovala na hladkú čokoládovú pastu a vyliala na malinovú vrstvu a posypala sušeným kokosom.

Hotový perník som dala do mrazničky na 15-20 minút stuhnúť. Nezjedený perník som skladovala v uzatvorenej nádobe v chladničke.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.