Raňajková pizza s vajíčkami bez lepku
Info:
Úvod:
Pizza bohatá na vlákninu a bielkoviny, ktorá sa jednoznačne hodí na raňajky. 🙂 Pohánkový základ, vrstvený krémovou ricottou, medvedím cesnakom, zeleninou a volským okom. Pizza sa vaším chutiam a množstvám s radosťou prispôsobí.
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny na cesto som si zmiešala v miske a nechala 10 minút kysnúť (nezľaknite sa, keď cesto bude trochu redšie, také má byť). Zatiaľ som si plech vyložila papierom na pečenie a rúru predhriala na 200 stupňov. Po vykysnutí som cesto premiestnila na stred plechu a vytvarovala pomocou drevenej varechy (môžete aj rukami, ako je vám lepšie) okrúhly tvar pizze. Cesto som dala predpiecť na 10 minút.
Potom som vrch predpečeného základu natrela ricottou, dochutila soľou, čiernym korením a posypala nakrájaným medvedím cesnakom. Následne som poukladala zeleninu a do stredu rozbila vajcia.
Piekla som 15-20 minút, dokiaľ vajcia neboli hotové.
Pizzu som nakrájala na 4 trojuhoľníky a podávala.
Dobrú chuť.