Proteínový cheesecake s bielou čokoládou
Info:
Úvod:
Možno som jedna z mála ľudí, ktorá miluje bielu čokoládu a myslí si, že je zdravá. Nemyslím si, že by bola biela čokoláda nezdravá, keď použijete kvalitnú a bio. 🙂 V tomto cheesecaku som použila bielu čokoládu, ktorá obsahuje iba kakaové maslo, trstinový cukor, bourbon vanilku, mlieko je nahradené sušeným ryžovým mliekom a neobsahuje žiadne iné pridané tuky.
Cheesecake je neuveriteľne lahodný a nabitý veľkým množstvom bielkovín! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som predhriala na 180 stupňov, na spodok rúry uložila zapekaciu misu s vodou a spodok okrúhlej formy (26 cm) som vyložila papierom na pečenie.
Ovsený základ- Ovsené vločky som rozmixovala v mixéri na jemnú múku. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vaječný bielok, vanilkový extrakt na chuť a opäť premixovala. Zmes som premiestnila do formy a s rukami ju utlačila po celej ploche. Korpus som dala predpiecť na 10 minút do rúry. Zatiaľ som si pripravila plnku.
Plnka- Bielu čokoládu som si rozpustila v miske nad parou. Ostatné suroviny som vymixovala dohladka v kuchynskom robote (aby sa cottage cheese vymixoval najemno a neostali v plnke hrudky) a primiešala rozpustenú čokoládu. Zmes som vyliala na ovsený korpus a piekla približne 60-75 minút.
Po upečení som nechala úplne vychladnúť. Najlepšie chutí vychladený. Ja osobne cheesecake dávam cez noc do chladničky.
Dobrú chuť.