Proteínový cheesecake s bielou čokoládou

Info:

12 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 75 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 ks obsahuje:
345 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 21 g

Úvod:

Možno som jedna z mála ľudí, ktorá miluje bielu čokoládu a myslí si, že je zdravá. Nemyslím si, že by bola biela čokoláda nezdravá, keď použijete kvalitnú a bio. 🙂 V tomto cheesecaku som použila bielu čokoládu, ktorá obsahuje iba kakaové maslo, trstinový cukor, bourbon vanilku, mlieko je nahradené sušeným ryžovým mliekom a neobsahuje žiadne iné pridané tuky.
Cheesecake je neuveriteľne lahodný a nabitý veľkým množstvom bielkovín! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Ovsený základ:
● ovsené vločky - 2 šálky -
● vaječný bielok - 1 ks -
● rozpustený kokosový olej - 1/3 šálky -
● vanilkový extrakt (voliteľné) - - - -
Plnka:
● vajce - 4 ks -
● vanilkový proteínový prášok - 2 odmerky (60g) -
● odtučnený tvaroh jemný - 500 g -
● kvalitná biela bio čokoláda - 300 g -
● cottage cheese - 500 g -

Postup:

Rúru som predhriala na 180 stupňov, na spodok rúry uložila zapekaciu misu s vodou a spodok okrúhlej formy (26 cm) som vyložila papierom na pečenie.

Ovsený základ- Ovsené vločky som rozmixovala v mixéri na jemnú múku. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vaječný bielok, vanilkový extrakt na chuť a opäť premixovala. Zmes som premiestnila do formy a s rukami ju utlačila po celej ploche. Korpus som dala predpiecť na 10 minút do rúry. Zatiaľ som si pripravila plnku.

Plnka- Bielu čokoládu som si rozpustila v miske nad parou. Ostatné suroviny som vymixovala dohladka v kuchynskom robote (aby sa cottage cheese vymixoval najemno a neostali v plnke hrudky) a primiešala rozpustenú čokoládu. Zmes som vyliala na ovsený korpus a piekla približne 60-75 minút.

Po upečení som nechala úplne vychladnúť. Najlepšie chutí vychladený. Ja osobne cheesecake dávam cez noc do chladničky.

Dobrú chuť.