Polievka z pečených paprík s oreganom
Info:
Úvod:
Nesmierne zdravá a sýta polievka z červených paprík plná lykopénu! Pečené papriky, paradajky, cesnakci, cibuľa zosilňujú chuť polievky. Môžete ju rozmixovať do hladkej, lahodnej a krémovej konzistencie alebo nechať v polievke mierne kúsky zeleniny. Je to na vás! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Paradajky som si rozkrojila pozdĺžne, papriky rozkrojila na polovicu, zbavila semienok a cibuľu rozkrojila na polovicu. Všetku zeleninu s cesnakom som premiestnila na plech, zľahka poliala olivovým olejom, soľou a dala zapiecť na 30-40 minút.
Upečenú zeleninu som nechala vychladnúť. Po vychladnutí som červenú papriku zbavila šupky a premiestnila všetky suroviny do mixéru. Potom som zeleninu rozmixovala dohladka a pomaly pridávala vývar, dokiaľ mi nevznikla hustejšia konzistencia.
Nakoniec som zmes premiestnila do hrnca a chvíľku povarila.
Ak chcete, na zjemnenie chuti môžete pridať napríklad biely jogurt, alebo vrch dozdobiť feta syrom.
Dobrú chuť.