Polievka z mrkvy a batátu

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (2 väčšie naberačky) obsahuje:
110 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Jednoduchá a veľmi zdravá polievka pripravená z mrkvy a sladkého zemiaku (batátu). Je jemne pikantná s nádychom sladkosti a korenia, ktoré patrí medzi moje obľúbené. Mám veľmi rada takéto krémové a husté polievky. Sú sýte a nezaťažia žalúdok. Takže pre toto letné obdobie ako stvorená! 🙂

Tajná prísada je karí korenie, ktoré jej dodáva tú správnu a indickú atmosféru. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1 ČL - mleté čierne korenie
1 ČL - čerstvá bazalka
1 PL - olivový olej
1 ks - batát (sladký zemiak)
3 PL - strúhaný parmezán
1 ks - cesnak (strúčik)
2 PL - biely jogurt
1 ks - jarná cibuľka
2 - 3 šálky - zeleninový vývar
- - - +nasucho opražené tekvicové semienka (voliteľné)
1 ČL - karí korenie
2 ks - veľká mrkva
1 ČL - muškátový oriešok

Postup:

Zeleninu som si najprv umyla a očistila. Jarnú cibuľku som si nakrájala na tenké kolieska a mrkvu spolu s ošúpaným sladkým zemiakom nastrúhala nahrubo. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala jarnú cibuľku, cesnak nakrájaný na plátky a jemne opražila. Potom som primiešala karí korenie a ešte chvíľku opiekla. Následne som pridala nastrúhanú mrkvu, sladký zemiak a jemne podusila. Túto zeleninovú zmes som premiestnila do hrnca, zaliala vývarom, dochutila soľou, korením, bazalkou a priviedla k varu. Keď polievka vrela, plameň som stíšila na minimum a varila cca 15-20 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká.

Nakoniec som polievku rozmixovala do hladka ponorným mixérom, primiešala jogurt, parmezán a znovu premixovala (ak sa vám bude náhodou zdať polievka riedka, môžete zahustiť arrowroot práškom, alebo škrobom). Podávame s nasucho opraženými tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy