Pohánková granola s ovocím

Info:

800 g
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 90 minút
Príprava spolu: 105 minút
Chladenie: 15minút
100g granoly obsahuje:
178 kcal
Sacharidy: 35 g
Tuky: 0 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Granola. Niektorí ju milujú, niektorí sa bez nej úplne zaobídu. U mňa osobne je veľmi obľúbená a pripravujem si ju veľmi často. Proste iba zmiešam v miske obľúbene suroviny, dokiaľ nedosiahne tú správnu konzistenciu a pečiem. 🙂

Tentokrát som typické ovsené vločky vymenila za bezlepkovú pohánku. Cítila som, že to potrebuje novú inšpiráciu. Znížila som množstvo cukru a nahradila prírodnými sladidlami – sušenými datlami a banánom.

Milujem, keď granola nie je sypká, ale je spojená do takých hrudiek. To spôsobuje väčšiu chrumkavosť a ten správny pôžitok, ako má byť. 😉 Som si istá, že ju budete milovať. Najlepšie chutí so studeným mandľovým mliekom, s gréckym jogurtom a ovocím alebo len tak samotne.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Mokré suroviny:
● banán - 1 ks -
● mandľové maslo - 1 PL -
● mandľové mlieko - 1/4 šálky -
● sušené figy/datle - 1/4 šálky -
Suché suroviny:
● mletá škorica - 2 ČL -
● sušený kokos - 1/2 šálky -
● kokosový cukor - 2 PL -
● neuvarená pohánka - 2 šálky -
● mix sušeného ovocia - 1/2 šálky -

Postup:

Rúru som si predhriala na 170 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

V jednej miske som si zmiešala všetky suché suroviny, okrem mixu sušeného ovocia. Potom som si v mixéri rozmixovala všetky mokré suroviny a primiešala do suchej zmesi (najlepšie varechou alebo rukami, odporúčam použiť ruky).

Zmes som rozprestrela po celej ploche plechu a pomaly piekla cca 1 hodinu a 30 minút. Približne každých 20-25 minút som zmes jemne premiešala. Nakoniec som primiešala sušené ovocie a nechala vychladnúť na plechu.

Skladujeme v umelej alebo sklenenej uzatvorenej nádobe na suchom mieste. Vyšlo mi 800g granoly.

Dobrú chuť. 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.