Pohánková granola s ovocím
Info:
Úvod:
Granola. Niektorí ju milujú, niektorí sa bez nej úplne zaobídu. U mňa osobne je veľmi obľúbená a pripravujem si ju veľmi často. Proste iba zmiešam v miske obľúbene suroviny, dokiaľ nedosiahne tú správnu konzistenciu a pečiem. 🙂
Tentokrát som typické ovsené vločky vymenila za bezlepkovú pohánku. Cítila som, že to potrebuje novú inšpiráciu. Znížila som množstvo cukru a nahradila prírodnými sladidlami – sušenými datlami a banánom.
Milujem, keď granola nie je sypká, ale je spojená do takých hrudiek. To spôsobuje väčšiu chrumkavosť a ten správny pôžitok, ako má byť. 😉 Som si istá, že ju budete milovať. Najlepšie chutí so studeným mandľovým mliekom, s gréckym jogurtom a ovocím alebo len tak samotne.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 170 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si zmiešala všetky suché suroviny, okrem mixu sušeného ovocia. Potom som si v mixéri rozmixovala všetky mokré suroviny a primiešala do suchej zmesi (najlepšie varechou alebo rukami, odporúčam použiť ruky).
Zmes som rozprestrela po celej ploche plechu a pomaly piekla cca 1 hodinu a 30 minút. Približne každých 20-25 minút som zmes jemne premiešala. Nakoniec som primiešala sušené ovocie a nechala vychladnúť na plechu.
Skladujeme v umelej alebo sklenenej uzatvorenej nádobe na suchom mieste. Vyšlo mi 800g granoly.
Dobrú chuť. 🙂