Poctivé domáce cestoviny
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
špenát som nechala rozmraziť, vyžmýkala z neho prebytočnú vodu a rozmixovala na pyré. Na silikónovú podložku som si vysypala múky, pridala trochu soli a prstami premiešala. V strede so urobila väčšiu jamku, pridala vajcia, špenátové pyré, olivový olej a vymiesila pružné, hladké a nelepivé cesto (nezľaknite sa, na začiatku sa bude mierne drobiť, ak cesto bude moc riedke, pridajte viac múky, záleží od špenátu). Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a nechala pri izbovej teplote odpočívať 30 minút (nevynechávajte, lepok ma rád odpočinok).
Potom som cesto rozdelila na dve polovice. Kuchynskú dosku som si poriadne pomýčila a každú polovicu som rozvaľkala na tenký dlhší valec. Z plátu som odkrajovala pásiky na rezance (ak ste už zdatnejší, vykrajovať môžete tvary podľa seba) a pokladala na pomúčenú dosku.
Cestoviny môžete variť ihneď alebo necháte mierne vysušiť, zabalíte do sáčku a uložíte do mrazničky na jeden týždeň.
Dobrú chuť.