Plnená špenátovo-vajíčková rolka

Info:

10 porcií
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 ks obsahuje:
80 kcal
Sacharidy: 0 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 7 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Ak sa snažíte jesť stravu s nízkym obsahom sacharidov a väčšinou času trávite na cestách, v práci, či v škole, je ťažké nájsť okolo seba niečo zdravé a nízko-sacharidové. Takže, si myslím, že je čas na nejaké chutné jedlá, ktoré si môžete zobrať so sebou a rovnako sú dobré jak za studena, tak aj za tepla.
Dnes sú to tieto špenátové rolky, plnené lahodným prírodným syrom a šunkou, ktoré nie sú vôbec náročne na prípravu.

TIP: Namiesto šunky použite plátky údeného lososa.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1/2 balenia (200g) - mrazený špenát
4 - - vajcia
2 PL - strúhaný syr podľa chuti
- - - soľ
1/2 šálky - prírodný syr typu Lučina
100 g - kuracia šunka/údený losos
2 ks - cesnak (strúčik)
- - - bylinky podľa chuti

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech (rozmer 31x24cm, ale môžete použiť aj troška väčší plech, potom bude roláda tenšia) vyložila papierom na pečenie. špenát som si rozmrazila a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som v miske k špenátu primiešala vajcia, syr a dochutila soľou a korením. Zmes som vyliala na plech a piekla cca 15-20 minút. Hotovú „omeletu“ som nechala dobre vychladnúť.
Omeletu som opatrne vybrala s papierom na pečenie a premiestnila ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske som si vymiešala krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutila bylinkami podľa chuti a zľahka osolila. Plnkou som potrela vrch omelety a na ňu poukladala plátky šunky. Nakoniec som omeletu zrolovala (rolovala som od širšej strany) opatrne, natesno a dala chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu som nakrájala približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy