Plnená špenátovo-vajíčková rolka
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto na rolku:
Plnka:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech (rozmer 31x24cm, ale môžete použiť aj troška väčší plech, potom bude roláda tenšia) vyložila papierom na pečenie. špenát som si rozmrazila a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som v miske k špenátu primiešala vajcia, syr a dochutila soľou a korením. Zmes som vyliala na plech a piekla cca 15-20 minút. Hotovú “omeletu” som nechala dobre vychladnúť.
Omeletu som opatrne vybrala s papierom na pečenie a premiestnila ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske som si vymiešala krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutila bylinkami podľa chuti a zľahka osolila. Plnkou som potrela vrch omelety a na ňu poukladala plátky šunky. Nakoniec som omeletu zrolovala (rolovala som od širšej strany) opatrne, natesno a dala chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu som nakrájala približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť! 🙂