Plnená špenátovo-vajíčková rolka

Info:

10 porcií
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 ks obsahuje:
80 kcal
Sacharidy: 0 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Ak sa snažíte jesť stravu s nízkym obsahom sacharidov a väčšinou času trávite na cestách, v práci, či v škole, je ťažké nájsť okolo seba niečo zdravé a nízko-sacharidové. Takže, si myslím, že je čas na nejaké chutné jedlá, ktoré si môžete zobrať so sebou a rovnako sú dobré jak za studena, tak aj za tepla.
Dnes sú to tieto špenátové rolky, plnené lahodným prírodným syrom a šunkou, ktoré nie sú vôbec náročne na prípravu.

TIP: Namiesto šunky použite plátky údeného lososa.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto na rolku:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● mrazený špenát - 1/2 balenia (200g) -
● vajcia - 4 - -
● strúhaný syr podľa chuti - 2 PL -
Plnka:
● soľ - - - -
● prírodný syr typu Lučina - 1/2 šálky -
● kuracia šunka/údený losos - 100 g -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● bylinky podľa chuti - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech (rozmer 31x24cm, ale môžete použiť aj troška väčší plech, potom bude roláda tenšia) vyložila papierom na pečenie. špenát som si rozmrazila a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som v miske k špenátu primiešala vajcia, syr a dochutila soľou a korením. Zmes som vyliala na plech a piekla cca 15-20 minút. Hotovú “omeletu” som nechala dobre vychladnúť.
Omeletu som opatrne vybrala s papierom na pečenie a premiestnila ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske som si vymiešala krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutila bylinkami podľa chuti a zľahka osolila. Plnkou som potrela vrch omelety a na ňu poukladala plátky šunky. Nakoniec som omeletu zrolovala (rolovala som od širšej strany) opatrne, natesno a dala chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu som nakrájala približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť! 🙂