Pavlova torta s lesným ovocím
Info:
Úvod:
Po prvýkrát som sa odvážila pripraviť túto zaujímavú a neodolateľnú tortu. Jeden z najlepších dezertov, ktorý môžete ochutnať a pripraviť zároveň, a to nielen v lete! Jemné a krehké cesto s chrumkavou kôrkou a mäkkým vnútrom pripomínajúce marshmallow. Sladkosť je veľmi dobre vyvážená s mierne kyslým lesným ovocím.
Torta sa vám možno zdá byť obtiažna na prípravu, ale presvedčím vás o opaku! S týmto jednoduchým postupom ju zvládnete hravo. 😉
Ten pravý a svieži letný dezert.
Suroviny:
Postup:
Cesto- Z vaječných bielkov a štipky soli som si vyšľahala tuhý sneh. Potom som postupne pridávala kokosový cukor (môžete použiť aj trstinový) a šľahala, dokiaľ mi nevznikol lesklý a jemný sneh. Nakoniec som drevenou varechou primiešala škrob a ocot.
Rúru som si predhriala na 150 stupňov a dva rovnaké plechy vyložila papierom na pečenie. Na každý plech do stredu som pridala 1/2 zmesi a vytvorila 20 cm kruh. Obidva plechy naraz som piekla 1 hodinu, dokiaľ vrch nebol chrumkavý a mierne hnedý. Po upečení som ich nechala úplne vychladnúť. Zatiaľ som si pripravila krém.
Krém- Elektrickými metličkami som všetky suroviny, okrem ovocia, vyšľahala dohladka.
Jeden korpus som si premiestnila na veľký okrúhly tanier pridala 1/2 krému, ktorý som rozotrela po celej ploche a naň poukladala 300g ovocia. Potom som na ovocie položila druhý korpus, zvyšnú polovicu krému a ovocia.
Dobrú chuť.