Pavlova torta s lesným ovocím
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Krém:
Postup:
Cesto- Z vaječných bielkov a štipky soli som si vyšľahala tuhý sneh. Potom som postupne pridávala kokosový cukor (môžete použiť aj trstinový) a šľahala, dokiaľ mi nevznikol lesklý a jemný sneh. Nakoniec som drevenou varechou primiešala škrob a ocot.
Rúru som si predhriala na 150 stupňov a dva rovnaké plechy vyložila papierom na pečenie. Na každý plech do stredu som pridala 1/2 zmesi a vytvorila 20 cm kruh. Obidva plechy naraz som piekla 1 hodinu, dokiaľ vrch nebol chrumkavý a mierne hnedý. Po upečení som ich nechala úplne vychladnúť. Zatiaľ som si pripravila krém.
Krém- Elektrickými metličkami som všetky suroviny, okrem ovocia, vyšľahala dohladka.
Jeden korpus som si premiestnila na veľký okrúhly tanier pridala 1/2 krému, ktorý som rozotrela po celej ploche a naň poukladala 300g ovocia. Potom som na ovocie položila druhý korpus, zvyšnú polovicu krému a ovocia.
Dobrú chuť.