Palacinky z mandľovej múky s čučoriedkovou omáčkou
Info:
Úvod:
Jemné palacinky z mandľovej múky obohatené o rýchlu a chutnú omáčku z čučoriedok! 😉 Neobsahujú pridaný cukor, osladené sú prírodne s banánom.
Palacinky, ktoré vám vyčaria skvelý štart do dňa! 🙂 Už je len na vás, s čím ich naplníte. Odporúčam kombináciu čučoriedok a tvarohu.
*Omáčku som zahustila tapiokovou múkou. Predstavuje prísadu pre bezlepkové pokrmy. Môžete ju použiť na prípravu vlastného chleba, koláčov, cestovín alebo zahusťovanie omáčok.
Suroviny:
Postup:
Palacinky- Všetky suroviny na cesto som si vložila do mixéru a vymixovala dohladka (cesto na palacinky bude mierne husté ako klasické palacinkové cesto). Na panvici som si vždy rozohriala trochu kokosového oleja a tvorila stredne veľké palacinky (pomocou lyžičky som dotvárala okrúhly tvar). Z každej strany som palacinku opiekla cca 2 minúty dozlatista.
Čučoriedková omáčka-Do hrnca som si pridala všetky suroviny, okrem tapiokovej múky, a čučoriedky mierne popučila vidličkou. Zmes som priviedla k varu a následne plameň stíšila na minimum. Zmes som nechala chvíľku variť, kým sa čučoriedky mierne nerozvarili a nevytvorila sa omáčka. Nakoniec som zahustila tapiokovou múkou.
Palacinky naplníme podľa chuti a polejeme horúcou omáčkou.
Dobrú chuť. 🙂