Omeleta z čerstvej bazalky, s hríbmi a mozzarellou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Omeleta:
Plnka:
Postup:
V malej miske som si ručne metličkami vyšľahala vajcia s mliekom. Následne som primiešala nakrájanú bazalku najemno, rozpučený cesnak a dochutila soľou a čiernym korením. Zmes som nachvíľu dala bokom.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala hríby a opiekla do zmäknutia (hríby dochuťte podľa seba, napríklad s trochou čiernym korením, soľou, alebo inými bylinkami). Hotové hríby som premiestnila do misky vedľa.
Na tej istej panvici, kde sa opekali hríby, som si pripravila omeletu. Vaječnú zmes som vyliala na panvicu a opekala cca 3 minúty. V polke opekania som na vrch poukladala opečené hríby. V polke opekania som na vrch poukladala opečené hríby. Potom som pretočila na druhú stranu a piekla ešte cca 1 minútu.
Nakoniec som vrch omelety posypala mozzarellou. Najlepšie, ešte keď je horúca, potom sa mozzarella pekne roztopí. 😉
Dobrú chuť!