Omeleta z čerstvej bazalky, s hríbmi a mozzarellou

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia obsahuje:
338 kcal
Sacharidy: 3 g
Tuky: 19 g
Bielkoviny: 18 g

Úvod:

Ak ste rovnakým fanúšikom hríbov ako ja, tak táto omeleta je stvorená ako pre vás! 😉 Žiadne šampiňóny tento krát, ale pekne ručne nazbierané dubáky, ktoré majú určite výraznejšiu chuť a vôňu.
Chutná, Jednoduchá, aromatická, pripravená do 10 minút! Ak chcete znížiť obsah tuku na minimum, miesto dvoch vajec použite 3/4 šálky vaječných bielkov. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Omeleta:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 ČL -
● vajcia - 2 - -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● hrsť čerstvej bazalky - - - -
● mlieka/vody - 1 PL -
Plnka:
● nakrájaných hríbov na plátky - 1/2 šálky -
● mozzarelly light - 1/2 balenia (125 g) -

Postup:

V malej miske som si ručne metličkami vyšľahala vajcia s mliekom. Následne som primiešala nakrájanú bazalku najemno, rozpučený cesnak a dochutila soľou a čiernym korením. Zmes som nachvíľu dala bokom.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala hríby a opiekla do zmäknutia (hríby dochuťte podľa seba, napríklad s trochou čiernym korením, soľou, alebo inými bylinkami). Hotové hríby som premiestnila do misky vedľa.
Na tej istej panvici, kde sa opekali hríby, som si pripravila omeletu. Vaječnú zmes som vyliala na panvicu a opekala cca 3 minúty. V polke opekania som na vrch poukladala opečené hríby. V polke opekania som na vrch poukladala opečené hríby. Potom som pretočila na druhú stranu a piekla ešte cca 1 minútu.
Nakoniec som vrch omelety posypala mozzarellou. Najlepšie, ešte keď je horúca, potom sa mozzarella pekne roztopí. 😉

Dobrú chuť!

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.