Nepečený mrkvový koláčik
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Cream cheese krém:
Postup:
Cesto- Datle s hrozienkami som si nachvíľu namočila do teplej vody. Mrkvy som si očistila, nastrúhala najemno na struháku a premiestnila do misky. Vo výkonnom mixéri som si rozmixovala najemno ovsené vločky, sušený kokos a vlašské orechy. Túto zmes som vysypala do misky s mrkvou. Následne som hrozienka a datle zbavila vody a pridala do mixéra spolu s medom. Opäť som zmes vymixovala pomerne dohladka na pastu a premiestnila do misky s mrkvou. Nakoniec som pridala mletú škoricu a perníkové korenie a rukami vypracovala jemnú, mierne lepkavú hmotu. Plech (28×21 cm) so vyložila papierom na pečenie a zmes utlačila do formy.
Cream cheese krém- Cream cheese som jednoducho vymiešala s medom dohladka (môžete pridať aj vanilkový extrakt) a natrela na vrch koláča.
Koláč som dala chladiť do chladničky aspoň na hodinu a nakrájala na menšie kocky.
Dobrú chuť.