Najlepší mrkvový koláč s tvarohovou polevou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Poleva:
Postup:
Cesto- Nastrúhanú mrkvu som si premiestnila do hlbokej misy a dala nachvíľku bokom. V Ďalšej miske som si preosiala cez sitko múku a následne primiešala kypriaci prášok do pečiva, podľa chuti mletú škoricu, zázvor, muškátový oriešok a štipku soli. Túto zmes som vysypala na mrkvu a premiešala, dokiaľ sa mrkva neobalila celá v múke.
Potom som si vajcia spolu s cukrom vyšľahala elektrickými metličkami. Následne priliala kefír, kokosový olej a šľahala znovu.
Do mokrej zmesi som vysypala mrkvu s múkou a opäť celú zmes vyšľahala metličkami, dokiaľ mi nevzniklo hustejšie cesto.
Cesto som vyliala do hlbšej formy (28×23 cm) vyloženej papierom na pečenie a piekla v predohriatej rúre 35-40 minút pri 200 stupňoch. Upečené cesto som nechala úplne vychladnúť.
Plnka- Všetky suroviny som si zmiešala v miske a natrela ňou vrch vychladnutého koláča. Nakoniec som ozdobila vlašskými orechmi.
Dobrú chuť. 🙂