Mandľovo-čokoládové proteínové tyčinky
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Čokoládová poleva:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech (28×23 cm) vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si premiešala proteínový prášok, mandľovú múku, ovsené vločky, nahrubo posekané mandle, mletú škoricu a štipku soli.
V malom hrnci, na miernom plameni som si rozpustila med, mandľové maslo, banán a vymiešala do hladkej konzistencie. Zmes som nechala mierne vychladnúť, následne vyliala do suchej zmesi spolu s mliekom, vajciami a vymiešala drevenou varechou dohladka (dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevznikla mi mierne hustá zmes).
Cesto som vyliala na plech a piekla cca 30 minút (stred kontrolujte napr. drevenou špajdľou, musí byť suchý). Po upečení som cesto nechala úplne vychladnúť, a potom nakrájala na približne 10 kúskov.
Zatiaľ som si nad parou v miske rozpustila čokoládu a kokosový olej, s ktorou som potierala hotové tyčinky a nakoniec posypala kúskami mandlí.
Nechala som ich ešte chvíľku vonku, aby čokoláda stuhla. Nezjedené skladujte pár dní v uzavretej umelej nádobe.
Dobrú chuť. 🙂