
Mandľovo-čokoládové proteínové tyčinky
Info:
Úvod:
Ak ste sa niekedy rozhodli prečítať zloženie kupovaných proteínových tyčiniek, určite ste sa škriabali po hlave v zmätku. Zbytočne mnoho surovín a bohužiaľ cukru. Ja osobne milujem proteínové tyčinky a hlavne tie, ktoré si môžem vyrobiť doma, pretože viem, čo presne obsahujú-a to bol presne ten dôvod, prečo som upiekla tieto skvelé proteínové tyčinky! 😉
Sú plné skvelých chutí, chrumkavosti, bielkovín a vlákniny. Obsahujú mandľovú múku, ovsené vločky, proteínový prášok, veľké kúsky mandlí, prírodné sladidlá a veľa ďalších chutných vecí.
Doprajte si ich na raňajky, alebo ako pred-tréningovú desiatu na dobitie tej správnej energie! 🙂
POZNáMKA: Mandľovú múku som použila zo zemných mandlí.

Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech (28×23 cm) vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si premiešala proteínový prášok, mandľovú múku, ovsené vločky, nahrubo posekané mandle, mletú škoricu a štipku soli.
V malom hrnci, na miernom plameni som si rozpustila med, mandľové maslo, banán a vymiešala do hladkej konzistencie. Zmes som nechala mierne vychladnúť, následne vyliala do suchej zmesi spolu s mliekom, vajciami a vymiešala drevenou varechou dohladka (dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevznikla mi mierne hustá zmes).
Cesto som vyliala na plech a piekla cca 30 minút (stred kontrolujte napr. drevenou špajdľou, musí byť suchý). Po upečení som cesto nechala úplne vychladnúť, a potom nakrájala na približne 10 kúskov.
Zatiaľ som si nad parou v miske rozpustila čokoládu a kokosový olej, s ktorou som potierala hotové tyčinky a nakoniec posypala kúskami mandlí.
Nechala som ich ešte chvíľku vonku, aby čokoláda stuhla. Nezjedené skladujte pár dní v uzavretej umelej nádobe.
Dobrú chuť. 🙂