Mandľovo-čokoládové proteínové tyčinky

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks obsahuje:
235 kcal
Sacharidy: 18 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 14 g

Úvod:

Ak ste sa niekedy rozhodli prečítať zloženie kupovaných proteínových tyčiniek, určite ste sa škriabali po hlave v zmätku. Zbytočne mnoho surovín a bohužiaľ cukru. Ja osobne milujem proteínové tyčinky a hlavne tie, ktoré si môžem vyrobiť doma, pretože viem, čo presne obsahujú-a to bol presne ten dôvod, prečo som upiekla tieto skvelé proteínové tyčinky! 😉
Sú plné skvelých chutí, chrumkavosti, bielkovín a vlákniny. Obsahujú mandľovú múku, ovsené vločky, proteínový prášok, veľké kúsky mandlí, prírodné sladidlá a veľa ďalších chutných vecí.
Doprajte si ich na raňajky, alebo ako pred-tréningovú desiatu na dobitie tej správnej energie! 🙂

POZNáMKA: Mandľovú múku som použila zo zemných mandlí.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1-2 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1/3 šálky -
● mlieko 0,5% - 1/3 šálky -
● ovsené vločky jemné - 1/2 šálky -
● mandľová múka - 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● rozpučený banán - 1/2 šálky -
● proteínový prášok - 1/2 šálky -
● nahrubo posekané mandle - 2/3 šálky -
● mandľové maslo - 1/2 šálky -
Čokoládová poleva:
● kokosový olej - 1 ČL -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 50 g -
● + 1/4 šálky nasekaných mandlí - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech (28×23 cm) vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si premiešala proteínový prášok, mandľovú múku, ovsené vločky, nahrubo posekané mandle, mletú škoricu a štipku soli.
V malom hrnci, na miernom plameni som si rozpustila med, mandľové maslo, banán a vymiešala do hladkej konzistencie. Zmes som nechala mierne vychladnúť, následne vyliala do suchej zmesi spolu s mliekom, vajciami a vymiešala drevenou varechou dohladka (dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevznikla mi mierne hustá zmes).
Cesto som vyliala na plech a piekla cca 30 minút (stred kontrolujte napr. drevenou špajdľou, musí byť suchý). Po upečení som cesto nechala úplne vychladnúť, a potom nakrájala na približne 10 kúskov.
Zatiaľ som si nad parou v miske rozpustila čokoládu a kokosový olej, s ktorou som potierala hotové tyčinky a nakoniec posypala kúskami mandlí.
Nechala som ich ešte chvíľku vonku, aby čokoláda stuhla. Nezjedené skladujte pár dní v uzavretej umelej nádobe.

Dobrú chuť. 🙂