Lievančeky zo sladkých zemiakov a mandľovej múky
Info:
Úvod:
Predstavujem vám môj ďalší nový a obľúbený recept na lievance! 😉 Mäkké, nadýchané a plné zdravých surovín, napríklad ako sladké zemiaky, mandľová múka, grécky jogurt…Sladké zemiaky sú skvelým zdrojom beta-karoténu, vlákniny a dodávajú im jedinečnú chuť.
Predstavte si, keď ich ešte horúce prelejete javorovým sirupom. Nič viac im netreba, verte mi.
Perfektné pre špeciálne sobotnajšie ráno. 🙂
Suroviny:
Postup:
Na panvici som si roztopila kokosový olej, pridala nastrúhaný sladký zemiak a chvíľku ho opiekla domäkka a dala na bok.
V jednej miske som si vidličkou premiešala mandľovú múku s mletou škoricou, práškom do pečiva a kokosovým cukrom. V ďalšej miske som si dohladka vymiešala vajce, grécky jogurt a mlieko. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala lievancové cesto. Nakoniec som primiešala opečený sladký zemiak.
Na panvici som si rozohriala tenkú vrstvu kokosového oleja a tvorila malé lievančeky. Z každej strany som opiekla cca 2 minúty dozlatista.
Dobrú chuť. Podávame najlepšie ešte horúce. 🙂