Lievančeky zo sladkých zemiakov a mandľovej múky
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
20 minút
1 ks obsahuje:
60 kcal
5 g sacharidov
3 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Predstavujem vám môj ďalší nový a obľúbený recept na lievance! ;) Mäkké, nadýchané a plné zdravých surovín, napríklad ako sladké zemiaky, mandľová múka, grécky jogurt...Sladké zemiaky sú skvelým zdrojom beta-karoténu, vlákniny a dodávajú im jedinečnú chuť.
Predstavte si, keď ich ešte horúce prelejete javorovým sirupom. Nič viac im netreba, verte mi.
Perfektné pre špeciálne sobotnajšie ráno. :)
Suroviny:
1
ČL
mletá škorica
1
PL
mlieko 1,5 %
1
ČL
kokosový olej
1/3
šálky
0% grécky jogurt
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
kokosový cukor
1/2
šálky
mandľová múka (zo zemných mandlí),
1/2
šálky
nastrúhaný sladký zemiak
Postup:
Na panvici som si roztopila kokosový olej, pridala nastrúhaný sladký zemiak a chvíľku ho opiekla domäkka a dala na bok.
V jednej miske som si vidličkou premiešala mandľovú múku s mletou škoricou, práškom do pečiva a kokosovým cukrom. V ďalšej miske som si dohladka vymiešala vajce, grécky jogurt a mlieko. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala lievancové cesto. Nakoniec som primiešala opečený sladký zemiak.
Na panvici som si rozohriala tenkú vrstvu kokosového oleja a tvorila malé lievančeky. Z každej strany som opiekla cca 2 minúty dozlatista.
Dobrú chuť. Podávame najlepšie ešte horúce. 🙂