Lahodná cukinovo-špenátová polievka
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
30 minút
100ml polievky obsahuje:
35 kcal
5 g sacharidov
1 g tuku
1 g bielkovín
Popis:
Pre mnohých z nás patrí cukina do obľúbených a najčastejšie používaných surovín. Univerzálne využitie, skvelá chuť. Ja osobne ju využívam často. Snažím sa vždy pripravovať a hľadať nové spôsoby, ako ju využiť čo najlepšie! :)
Tentokrát sa jedná o lahodnú a ľahkú polievku z cukiny s menšími úpravami a trikmi, aby som ju trochu ozvláštnila a stala sa jedinečnou.
Musíte súhlasiť, že takúto sviežu zelenú farbu len s cukinou nedosiahneme. Na zintenzívnenie zelenej farby a príťažlivosti som použila moju tajnú zbraň-špenát! ;)
Chcela som pripraviť lahšiu verziu krémovej polievky bez použitia nejakej smotany či jogurtu. Ak chcete, pred dokončenám pridajte lyžičku bieleho jogurtu alebo kokosového mlieka.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
bylinky podľa chuti
2
šálky
čerstvý baby špenát
2
šálky
zeleninový vývar
1
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
1
ks
väčšia cukina nakrájaná na kocky
1
ks
stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najmeno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom (cesnak pridajte v celku rozpučený jemne nožíkom) a chvíľku opiekla. Následne som pridala zemiak, cukinu, dochutila čiernym korením, soľou, bylinkami (ak používate) a taktiež chvíľku opiekla. Potom som všetko zaliala zeleninovým vývarom a varila cca 15-20 minút, dokiaľ zemiaky neboli mäkké.
Nakoniec som do polievky pridala listový špenát a povarila ešte tak 5 minút. Polievku som vymixovala ponorným mixérom dohladka.
Servírovať môžete s opečenými krutónmi, syrom, lyžičkou jogurtu alebo olivovým olejom.
Dobrú chuť.