Lahodná cukinovo-špenátová polievka

Info:

1 L
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 30 minút
100ml polievky obsahuje:
35 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 1 g
Bielkoviny: 1 g

Úvod:

Pre mnohých z nás patrí cukina do obľúbených a najčastejšie používaných surovín. Univerzálne využitie, skvelá chuť. Ja osobne ju využívam často. Snažím sa vždy pripravovať a hľadať nové spôsoby, ako ju využiť čo najlepšie! 🙂
Tentokrát sa jedná o lahodnú a ľahkú polievku z cukiny s menšími úpravami a trikmi, aby som ju trochu ozvláštnila a stala sa jedinečnou.
Musíte súhlasiť, že takúto sviežu zelenú farbu len s cukinou nedosiahneme. Na zintenzívnenie zelenej farby a príťažlivosti som použila moju tajnú zbraň-špenát! 😉
Chcela som pripraviť lahšiu verziu krémovej polievky bez použitia nejakej smotany či jogurtu. Ak chcete, pred dokončenám pridajte lyžičku bieleho jogurtu alebo kokosového mlieka.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● bylinky podľa chuti - - - -
● čerstvý baby špenát - 2 šálky -
● zeleninový vývar - 2 šálky -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -
● väčšia cukina nakrájaná na kocky - 1 ks -
● stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky - 1 ks -

Postup:

V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najmeno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom (cesnak pridajte v celku rozpučený jemne nožíkom) a chvíľku opiekla. Následne som pridala zemiak, cukinu, dochutila čiernym korením, soľou, bylinkami (ak používate) a taktiež chvíľku opiekla. Potom som všetko zaliala zeleninovým vývarom a varila cca 15-20 minút, dokiaľ zemiaky neboli mäkké.
Nakoniec som do polievky pridala listový špenát a povarila ešte tak 5 minút. Polievku som vymixovala ponorným mixérom dohladka.
Servírovať môžete s opečenými krutónmi, syrom, lyžičkou jogurtu alebo olivovým olejom.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.