Lahodná cukinovo-špenátová polievka
Info:
Úvod:
Pre mnohých z nás patrí cukina do obľúbených a najčastejšie používaných surovín. Univerzálne využitie, skvelá chuť. Ja osobne ju využívam často. Snažím sa vždy pripravovať a hľadať nové spôsoby, ako ju využiť čo najlepšie! 🙂
Tentokrát sa jedná o lahodnú a ľahkú polievku z cukiny s menšími úpravami a trikmi, aby som ju trochu ozvláštnila a stala sa jedinečnou.
Musíte súhlasiť, že takúto sviežu zelenú farbu len s cukinou nedosiahneme. Na zintenzívnenie zelenej farby a príťažlivosti som použila moju tajnú zbraň-špenát! 😉
Chcela som pripraviť lahšiu verziu krémovej polievky bez použitia nejakej smotany či jogurtu. Ak chcete, pred dokončenám pridajte lyžičku bieleho jogurtu alebo kokosového mlieka.
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najmeno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom (cesnak pridajte v celku rozpučený jemne nožíkom) a chvíľku opiekla. Následne som pridala zemiak, cukinu, dochutila čiernym korením, soľou, bylinkami (ak používate) a taktiež chvíľku opiekla. Potom som všetko zaliala zeleninovým vývarom a varila cca 15-20 minút, dokiaľ zemiaky neboli mäkké.
Nakoniec som do polievky pridala listový špenát a povarila ešte tak 5 minút. Polievku som vymixovala ponorným mixérom dohladka.
Servírovať môžete s opečenými krutónmi, syrom, lyžičkou jogurtu alebo olivovým olejom.
Dobrú chuť.