Krémový dip z pečeného baklažánu

Info:

1 šálka
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 porcia (1/2 šálky) obsahuje:
104 kcal
Sacharidy: 18 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Túto pochúťku som si pred prednedávnom veľmi obľúbila na dovolenke v ďalekých Emirátoch. Bol to vtedy taký základ na našom stole. Síce to nie je podľa originálneho receptu, ale moja verzia je taktiež veľmi chutná. 🙂
Mne osobne to veľmi chutilo s čerstvou zeleninou, ktorá bola nakrájaná na hranolčeky, ale aj s čerstvými kúskami celozrnného pita chlebu.
Alebo pripravujete oslavu či nejakú párty pre priateľov? Neváhajte pripraviť! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● baklažán - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 5 ks -
● biely jogurt - 3 PL -
● olivový olej - na vrch - -
● trocha šťavy z citrónu - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 220 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Strúčiky cesnaku som zabalila do alobalu a spolu s celými baklažánmi dala piecť na 45 minút. Po upečení som nechala cesnak a baklažány úplne vychladnúť.
Po vychladnutí som baklažány prerezala pozdĺžne a vnútro vidiličkou vyškriabala von. Vnútro baklažánu som si premiestnila do sitka a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som ho premiestnila naspať do misky a pridala rozpučený cesnak, trochu šťavy z citrónu, grécky jogurt, korenie, soľ a vymiešala vidličkou.
Servírujeme zľahka poliate olivovým olejom s obľúbenou zeleninou či celozrnným pita chlebom.

Dobrú chuť.