Krémový dip z pečeného baklažánu
Info:
Úvod:
Túto pochúťku som si pred prednedávnom veľmi obľúbila na dovolenke v ďalekých Emirátoch. Bol to vtedy taký základ na našom stole. Síce to nie je podľa originálneho receptu, ale moja verzia je taktiež veľmi chutná. 🙂
Mne osobne to veľmi chutilo s čerstvou zeleninou, ktorá bola nakrájaná na hranolčeky, ale aj s čerstvými kúskami celozrnného pita chlebu.
Alebo pripravujete oslavu či nejakú párty pre priateľov? Neváhajte pripraviť! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 220 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Strúčiky cesnaku som zabalila do alobalu a spolu s celými baklažánmi dala piecť na 45 minút. Po upečení som nechala cesnak a baklažány úplne vychladnúť.
Po vychladnutí som baklažány prerezala pozdĺžne a vnútro vidiličkou vyškriabala von. Vnútro baklažánu som si premiestnila do sitka a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som ho premiestnila naspať do misky a pridala rozpučený cesnak, trochu šťavy z citrónu, grécky jogurt, korenie, soľ a vymiešala vidličkou.
Servírujeme zľahka poliate olivovým olejom s obľúbenou zeleninou či celozrnným pita chlebom.
Dobrú chuť.