Krémová polievka z bielej špargle
Info:
Úvod:
Zachyťte podstatu jari s touto chutnou a jemnou polievkou zo špargle. 😉 špargľa je skvelá a jedinečná jarná surovina, ktorá je veľmi zdravá! Je ľahká, lahodná, veľmi dobre stráviteľná a na organizmus pôsobí regeneračne. Obsahuje veľa vody, vlákninu, bielkoviny, málo tukov a sacharidov.
Mne osobne najviac chutí so strateným vajcom, ale nemusí byť. Dá sa jesť za tepla i za studena. 🙂
Suroviny:
Postup:
špargľu som si umyla, zbavila hľúznatých koncov a škrabkou na zemiaky ju ubavila šupky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a mierne opiekla cibuľu s cesnakom. Potom som pridala špargľu nakrájanú na menšie kúsky, zaliala vývarom a dochutila bobkovým listom, soľou a čiernym korením. Pod pokrievkou na miernom plameni som špargľu varila cca 25 minút, dokiaľ nezmäkla.
Uvarenú špargľu som vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pridala vrchovatú lyžicu krémového syra a znovu premixovala.
Dobrú chuť. 🙂