Krémová polievka z bielej špargle
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
35 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
80 kcal
8 g sacharidov
4 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Zachyťte podstatu jari s touto chutnou a jemnou polievkou zo špargle. ;) špargľa je skvelá a jedinečná jarná surovina, ktorá je veľmi zdravá! Je ľahká, lahodná, veľmi dobre stráviteľná a na organizmus pôsobí regeneračne. Obsahuje veľa vody, vlákninu, bielkoviny, málo tukov a sacharidov.
Mne osobne najviac chutí so strateným vajcom, ale nemusí byť. Dá sa jesť za tepla i za studena. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
1 a 1/3
šálky
zeleninový vývar
1
PL
cream cheese 5%
-
-
bobkový list
250
g
biela špargľa
Postup:
špargľu som si umyla, zbavila hľúznatých koncov a škrabkou na zemiaky ju ubavila šupky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a mierne opiekla cibuľu s cesnakom. Potom som pridala špargľu nakrájanú na menšie kúsky, zaliala vývarom a dochutila bobkovým listom, soľou a čiernym korením. Pod pokrievkou na miernom plameni som špargľu varila cca 25 minút, dokiaľ nezmäkla.
Uvarenú špargľu som vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som pridala vrchovatú lyžicu krémového syra a znovu premixovala.
Dobrú chuť. 🙂